StoryEditor
ViralZOVE SE ARCHEWELL

Malo biznisa, malo humanitarnog rada: nakon sklapanja unosnih ugovora, Harry i Meghan posvetili se radu na svojoj zakladi

Piše Hina
12. svibnja 2021. - 13:10
Michele Spatari/AFP

Archewell, neprofitna zaklada koju vode britanski princ Harry i njegova supruga Meghan Markle u utorak je najavila sklapanje višegodišnjega globalnog partnerstva s tvrtkom Procter & Gamble, a svrha im je raditi na izgradnji "suosjećajnijih zajednica".

U fokusu partnerstva bit će ravnopravnost spolova, stvaranje inkluzivnog internetskog prostora te mogućnost oporavka nakon poteškoća kroz sportske aktivnosti, stoji u priopćenju neprofitne skupine u kojem se ne navode financijske pojedinosti.

Harry i Meghan su angažirani na sklapanju partnerstava koja su usredotočena na socijalni rad, piše Reuters.

Njihova zaklada u prosincu je najavila suradnju s neprofitnom udrugom World Central Kitchen, chefa Josea Andresa koji je u vrijeme karantene nekoliko svojih poznatih restorana pretvorio u pučke kuhinje da bi nahranio gladne i osobe u potrebi.

Vlasnik brojnih restorana diljem SAD-a, Andres je udrugu WCK osnovao 2010. kao odgovor na posljedice potresa na Haitiju, a nakon toga je s radom nastavio u područjima širom svijeta pogođenim katastrofama.

Par koji nakon odlaska iz Britanije i odstupanja s kraljevskih dužnosti prošle godine danas živi u Kaliforniji, početkom svibnja zatražio je doniranje cjepiva da bi se stanovništvu najugroženijih zemalja svijeta pomoglo u procjepljivanju protiv covida-19.

Nakon intervjua koji su dali Oprah Winfrey, Harry je s utjecajnom američkom producenticom i voditeljicom odlučio surađivati na dokumentarnoj seriji koja se bavi mentalnim zdravljem za streaming uslugu Apple TV+.

23. lipanj 2021 03:01