StoryEditorOCM
ViralIDEJA ZA SVEČANOST

Maturantice se pomamile za dva trenda, na špalirima su pravi hit! Gimnazijalci nam otkrivaju kakav dizajn biraju, pogledajte izdanja

Piše Jelena Vrcelj
14. veljače 2020. - 10:59

Veljača je prevrtljiv mjesec. Mjesec zaljubljenih, ali i onaj u kojemu parovi najčešće svoje veze prekidaju, zimski mjesec, ali i onaj koji nas počasti (pre)često vrućim južinama. Kraći od ostalih, a čini se kao da traje godinama.

No nekima od nas mjesec je to još nečega od iznimne važnosti. Srednjoškolci i njihovi bližnji znaju o čemu je riječ - kakva južina, kakva zima, o kakvom Valentinovu uopće pričamo?!

Veljača je mjesec maturalnih večeri. I točka.

O njima su se snimali i još se snimaju filmovi, zbog njih su roditelji spremni ući u trošak, a maturanti provesti mjesec dana u karanteni kako bi izgledali najbolje što mogu. Prva dijeta u životu? Uoči maturalne. Prvi odlazak kreatoru? Također. Prva nervoza zbog pojavljivanja na crvenom tepihu? Možda i jedina, ali - uoči maturalne.

Koliko je ta jedna večer posebna u životu svakog mladog čovjeka, davno nam je dočarao John Hughes, danas pak možemo to zaključiti iz fotografija koje maturanti objavljuju na društvenim mrežama. U moru onih ljubimaca, iz izlazaka i s ponekog putovanja, nađe se i ta posebna, na kojoj izgledaju kao hollywoodske zvijezde, prinčevi i princeze koji ne razmišljaju o domaćim zadaćama i upisu na fakultet, već samo o svojoj čarobnoj večeri.

Da je ozračje uzbuđenja zavladalo i u splitskoj Prvoj gimnaziji, potvrdio nam je vjeroučitelj Jerko Župa. Tjedan prije i tjedan poslije maturalne nitko ni ne očekuje preveliku koncentraciju na gradivo, inače vrijedni splitski srednjoškolci posvećeni su probama haljina i odijela, dogovorima i pregovorima gdje se ide na "drugu" (maturalnu večer), gdje u "after".

U prijevodu, gdje se čeka zora i kad će sve to ponoviti u malo ležernijim izdanjima.

Što se trendova tiče, gimnazijalke i gimnazijalci spomenute splitske škole otkrili su nam ih nekoliko. 

- Crvenu boju haljine zapravo je izabrao moj otac - moj najveći modni kritičar, koji mi je pomogao u izboru izdanja za maturalnu večer. Predstavlja moju svestranost i ambiciju! - kaže nam maturantica Jana Videka koja je, kao i brojne njene kolegice, na maturalnu protekloga vikenda stigla u crvenoj haljini do poda.

Toaleta u upečatljivoj boji bila je odabir i Nikoline Mujan. Ona ju je, kaže nam, odabrala jer se slaže s crnom kosom. A i odmak je od uobičajene garderobe, ponovno, crne.

Maturantica Prve gimnazije, Splićanka Karla Radonić, toliko se zaljubila u svoju, da je napravila odmak od "must" nijanse ovogodišnje maturalne. Njena je haljina bež, zlatna, s korzetom boje vina. Bilo je, dakako, i plavih i zelenih, pa i boje šampanjca, no dress code dužine je zadovoljen.

image
Proelkom proelkom

A dok su cure guštale u svom glamuroznom crvenilu, sudeći prema fotografijama koje su nam maturanti ustupili sa špalira, momci su imali svoj hit večeri. Leptir mašna gotovo je u potpunosti istisnula klasičnu kravatu.

- Svidjela mi se kombinacija, jer pomalo je retro - komentirao je svoje izdanje "četvrtaš" Ante Bakota. Ostatak njegovih kolega nije bio pretjerano rječit, tek nam je pratnja ravnateljice škole, Dobrile Gotovac Stipaničev, Antonio Vučko, potvrdio:

- U odijelu i leptir mašni osjećam se super!

Ostala izdanja pogledajte u našoj galeriji.

19. travanj 2024 13:49