StoryEditorOCM
ViralŠPEKULACIJE BIOGRAFA

Meghan Markle, često najomraženija članica britanske kraljevske obitelji, danas slavi 40. rođendan: rušiteljica monarhije, kažu, sanja Bijelu kuću!

Piše M.Č.
4. kolovoza 2021. - 13:46

Proslava će biti skromna, okupit će se, tvrde mediji, "samo” 65 osoba, a za organizaciju navodno je angažiran Colin Cowie, omiljeni organizator zabava slavne Oprah Winfrey

Dakako, radi se o 40. rođendanu koji Meghan Markle, supruga princa Harryja, slavi danas.

Zabava o kojoj se priča trebala bi se održati u njihovu 14,6 milijuna dolara vrijednom domu u Montecitu u Kaliforniji, gdje imaju prostora za ugošćavanje prijatelja bez straha od paparazza.

Tko će se sve pojaviti na proslavi, nije poznato, dio medija tvrdi da će među gostima biti moćne televizijske voditeljice Oprah Winfrey i Gayle King, koje se posljednjih godina ubrajaju među Meghanine prijateljice.

Tko god od rodbine i prijatelja bio na zabavi, na njoj sigurno neće biti nikoga iz Harryjeve kraljevske obitelji, a s Meghanine strane bit će samo mama Doria Ragland, budući da je sa svima ostalima, ocem Thomasom Markleom, polubratom Thomasom Jr. i polusestrom Samanthom, ionako raskinula sve veze, postavši članica kraljevske obitelji.

Rachel Meghan Markle rođena je 4. kolovoza 1981. u mjestu Canoga Park na području Los Angelesa, njezin otac Thomas bio je hollywoodski direktor rasvjete, a majka Doria, afričko-američkog porijekla, bila je šminkerica, socijalna radnica, instruktorica joge...

Djevojčica na snimanjima

Roditelji su joj se razveli kad je imala šest godina, a zahvaljujući očevim poslovima često je još kao djevojčica bila na snimanjima serija i filmova.

Meghan je glumačku karijeru započela dok je studirala na Sveučilištu Northwestern, a za rane probleme u karijeri okrivljavala je svoje dvorasno porijeklo.

Najznačajniji dio njezine, mnogi će reći, drugorazredne glumačke karijere, bila je uloga Rachel Zane u pravničkoj seriji "Suits" u kojoj je nastupala sedam sezona, do 2018. godine.

Paralelno je profitirala od prisutnosti na društvenim mrežama, od 2014. do 2017. imala je blog o životnom stilu "The Tig" preko kojeg je postala poznata po smislu za modu koji je doveo i do kreiranja dviju odjevnih linija.

Obaveze - ne, a titule - da

Tijekom glumačke karijere bavila se i humanitarnim radom, prvenstveno se fokusirajući na prava žena i socijalnu pravdu.

Meghan je 2004. započela vezu s američkim producentom Trevorom Englesonom, a vjenčali su se u rujnu 2011. na plaži na Jamajci.

Nepune dvije godine kasnije, u kolovozu 2013., brak je okončan, a razlog su bile "nepomirljive razlike”. Slijedila je dvogodišnja veza s kanadskim chefom i ugostiteljem Coryjem Vitiellom, koja je okončana u svibnju 2016. godine.

Mjesec dana kasnije Meghan je započela vezu s princom Harryjem. Okončala je glumačku karijeru i spektakularnim vjenčanjem u Windsoru u svibnju 2018. godine ušla u britansku kraljevsku obitelj.

image
AFP


Premda se u startu činilo kako Meghan svojim miješanim rasnim porijeklom i stavovima predstavlja dobrodošlu promjenu u kraljevskoj obitelji čijoj će modernizaciji pridonijeti, brzo su se počeli pojavljivati problemi koji su rezultirali Harryjevom i Meghaninom odlukom da napuste pozicije radnih članova kraljevske obitelji, kao razloge su navodili želju da budu financijski neovisni, da imaju veću privatnost, a posebno su se žalili na neprijateljski odnos britanskih tabloida.

Milijunski ugovori za knjige

Prošle su godine napustili monarhiju iako su zadržali titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa, i skrasili se u Meghaninoj rodnoj Kaliforniji, gdje žive sa sinčićem Archiejem i nedavno rođenom kćerkicom Lilibet Dianom.

U međuvremenu su sklopili ugovore s Netflixom i Spotifyjem ukupno vrijedne više od sto milijuna dolara, a nedavno i navodno 40-ak milijuna dolara vrijedne ugovore za pisanje nekoliko knjiga, među kojima će prva biti Harryjeva biografija koja bi se u prodaji trebala pojaviti sljedeće godine.

Neki su kraljevski biografi tvrdili kako je do problema dolazilo jer Meghan prebrzo krši pravila u pokušajima da modernizira i uvede u 21. stoljeće monarhiju, te kako previše nastoji biti nova princeza Diana.

Kraljevski biograf Tom Bower, pak, smatra kako problem leži u činjenici da Meghan previše nastoji biti nova Diana.

On je navodno dobio šesteroznamenkasti predujam za pisanje Meghanine neautorizirane biografije, koja bi sljedeće godine trebala ugledati svjetlo dana.

Poznat po oštrom peru, Bower je proveo više od godinu dana razgovarajući s prijateljima i neprijateljima vojvotkinje od Sussexa, pa će njegovo štivo zasigurno biti vrlo zanimljivo, pitanje je u kakvom će svjetlu prikazati Meghan.

Na svoje rođendan Meghan zasigurno neće razbijati glavu potencijalno neugodnom biografijom, a proslavu bi dodatno trebala zasladiti torta, koju joj je Harry naručio iz pekarnice Posies & Sugar iz Santa Barbare.

A planovi su...

Luksuzna pekarnica poznata je po svojim "golim” tortama, stilu u kojemu se su slojevi torte vidljivi ispod glazure, a ukrašene su živopisnim svježim cvijećem. Torte na tri kata te poznate pekarnice, kojima se može zasladiti 30-tak gostiju, koštaju 225 dolara.

Neki mediji, doduše, tvrde kako nikakve veće proslave Meghanina 40. rođendana neće biti, budući da je nedavno rodila drugo dijete i ona i Harry su trenutačno na porodiljskom dopustu.

image
AFP


No, uvelike se špekulira o tome kakvi su Meghanini budući planovi. Spomenuti biograf Bower uvjeren je kako će sljedeći koraci bivše glumice biti osvajanje Amerike, a potom i svijeta pokušajem da tijekom sljedeće dekade postane predsjednica SAD-a.

Smatra kako će Meghan, kad Harry završi promoviranje svojih knjiga, krenuti u globalnu kampanju i uroniti u svijet američke politike.

Bower kaže kako će Meghan svoje političke ambicije iskazati kroz prijateljstvo s aktualnom potpredsjednicom Kamalom Harris i bivšim predsjedničkim parom, Barackom i Michelle Obama, te uz podršku još jednog bivšeg predsjedničkog para, Billa i Hillary Clinton.

Bower smatra kako Meghan ne bi trebala imati problema u stjecanju nominacije za jedno od kalifornijskih kongresničkih mjesta u Washingtonu.

Kaže kako Meghan nesumnjivo ima petlju i samouvjerenost potrebnu za političku borbu, pitanje je samo ima li neophodnu izdržljivost i otpornost.

Jedna njezina prijateljica je prošle godine za Vanity Fair kazala kako je razlog što se Meghan nije odrekla američkog državljanstva, kad se udala za Harryja, bila upravo želja da ostavi otvorena vrata političkom angažmanu...

02. svibanj 2024 20:23