StoryEditor
ViralPOSLALA PORUKU

Meghan Markle progovorila o važnim društvenim pitanjima, dotaknula se i onih posebno ‘škakljivih‘: u otvorenom videu priča o feminizmu i ugnjetavanju

Piše Gloria.hr
15. srpnja 2020. - 21:15
Simon Dawson/AFP

Na online konferenciji pod pokroviteljstvom UN-a, Meghan Markle progovorila je o 'škakljivim' temama poput nasilja i politike o kojima nije smjela govoriti kada je živjela na britanskom dvoru. Sada je ništa ne sprječava, a u njezinim riječima još uvijek postoji doza ogorčenosti zbog svega kroz što je prošla od udaje za princa Harryja, piše Gloria.hr.

"Odbjegla" članica britanske kraljevske obitelji, Markle se rijetko pojavljuje u javnosti otkako se s princom Harryjem i sinom Archiejem preselila u SAD, ali sve češće drži inspirativne govore o temama o kojima prije nije mogla tako slobodno govoriti.

Kako se za vrijeme života na britanskom dvoru nije smjela uplitati u politiku niti progovarati o feminizmu, a kamoli se uključivati u organizacije poput UN-a, Meghan se sada očito došla na svoje i s užitkom drži motivacijske govore te u njima prenosi važne poruke. Za ovaj važan događaj odjenula je kraljevsko-plavu haljinu otkrivenih ramena te raspustila svoju dugu, crnu kosu.

"Svi oni koji su u poziciji moći, od zakonskih organa pa do svjetskih vođa - svi ti ljudi ovise o vama više nego što ćete vi ikada ovisiti o njima. I zapamtite, oni to jako dobro znaju!'", rekla je Meghan, a iz njezinih riječi se mogla iščitati suptilna poruka svima koji joj proteklih godina u Velikoj Britaniji nisu puštali na miru i željeli joj uništiti reputaciju i život.

Nadalje, Meghan je istaknula da ključ uspjeha nije u nasilju, već samilosti. "Suosjećanje ne znači da ne trebamo osjećati ljutnju i ogorčenost kad oko sebe vidimo oštru nepravdu. Naravno da bismo trebali. Ali izazivam vas da proširite taj osjećaj. Dalai Lama je rekao, 'Suosjećanje je radikalizam našeg vremena'", poručila je vojvotkinja.

Vodi bitku s tabloidima

Meghan je nedavno započela sudsku bitku s britanskim tabloidima koji su otkrili sadržaj pisma koje je napisala svom ocu Thomasu Markleu. Naime, podnijela je za zahtjev za zabranu Visokog suda kako bi spriječila ikoga da tijekom parnice imenuje pet ženskih prijateljica koje su o pismu i njezinom ocu anonimno razgovarale za magazin People.

Ipak, Associated Newspapers, vlasnik britanskog Daily Maila i Mail on Sunday prijeti da će objaviti imena žena, no Meghan tvrdi da se "ne sudi ni njima ni njoj, nego izdavaču Mail on Sunday" te ih želi zaštititi.

Izdvojeno

28. listopad 2020 14:37