StoryEditorOCM
ViralDR. TAMARA REDŽA

Mlada doktorica s Balkana sreću je pronašla na drugom kraju svijeta: ‘Svi se oduševe kada čuju da sam Gringa (stranac), kako me moj suprug zove‘

Piše MOZAIK SD
2. listopada 2022. - 18:36

Specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije dr. Tamara Redža već godinama gradi karijeru u Brazilu, a tijekom posljednjih godina širi se krug njezinih pratitelja na društvenim mrežama  koje privlači zanimljivim objavama i to prvenstveno na TikToku, ali i Instagramu. Neke su njezine objave pogledane preko pola milijuna puta.

Tamara je privukla i pažnju i medija pa je tako Nova.rs objavila priču o ovom doktorici koja je jedina u obitelji izabrala tu profesiju. Naime, Tamara dolazi iz zemunske obitelji koja se bavi - uzgojem egzotičnih ptica!

Sve je počelo dok je Tamara bila apsolventica Medicinskog fakulteta 2015. godine. Tada je otišla na studentsku razmjenu u Brazil gdje je bila na odjelu plastične kirurgije te se tamo zainteresirala za tu granu medicine. Imala je i ponudu za specijalizaciju u toj bolnici ali je ona ipak izabrala povratak kući gdje je završila fakultet i dobila specijalizaciju u Beogradu. Međutim, ostala je u kontaktu sa svim kolegama i prijateljima iz bolnice, koji su je stalno zvali da ih dođe posjetiti.

Mjesec dana pred Tamarin specijalistički ispit, dobila je poziv da posjeti kolegu iz Brazila, koji je jedan od predavača i izumitelja najnovije tehnike za podizanje dojki, koja je trenutno izuzetno popularna u Brazilu, piše Nova.rs.

image

Dr. Tamara Redža

Privatne slike

- Bez premišljanja, kupila sam avionsku kartu istog dana i to mi je bio lajt motiv tijekom stresnog perioda i danonoćnog učenja pred specijalistički ispit. Neposredno nakon završenog specijalističkog ispita, otišla sam na usavršavanje u Brazil, hrabra i odlučna da naučim najnovije tehnike iz estetske kirurgije dojki i tijela, i imala sreću da učim od najboljih. Moj plan je bio da dođem na usavršavanje na mjesec i pol dana i da se vratim u Srbiju sa najnovijim tehnikama, međutim, dobila sam ponudu da ostanem na usavršavanju u jednoj od najboljih privatnih bolnica u Brazilu, a u međuvremenu sam se zaljubila i zaručila nakon samo par mjeseci veze za plastičnog kirurga dr. Josinalda Martinsa, kaže Tamara.

image

Dr. Tamara Redža u bolnici

Privatne slike

- Brazilci su izuzetno pristupačni i gostoljubivi i svi se oduševe kada čuju da sam Gringa, kako me moj suprug zove. Gringa ili Gringo je žargon za stranca koji živi u Brazilu. On se stalno šali kako je morao uvesti ženu, i to plastičnog kirurga iz Srbije, jednu od milijun, kroz smijeh priča Tamara.

image

Dr. Tamara Redža i suprug

Privatne slike

Tamara živi u gradu koji se zove Jaraguá do Sul (država Santa Catarina), a kaže da su ona i suprug tamo glavna atrakcija gdje god da krenu.

- Ljudi prilaze da se upoznaju sa Gringom i kažu da nas prate na Instagramu. Ljudima je zanimljiva naša ljubavna i profesionalna priča. U Srbiji me više prepoznaju zahvaljujući TikToku i upoznati su sa svim zbivanjima iz mog profesionalnog i ljubavnog života i zaustavljaju me na ulici da se jave ili se samo osmjehnu, kaže dr. Tamara Redža.

image

Dr. Tamara Redža i suprug

Privatne slike

 

 

 

 

 

28. travanj 2024 20:33