StoryEditorOCM
ViralSVAKA ČAST

Mladi policajac Toni Nuić s kolegom je iznosio štićenike iz gorućeg doma u Dućama: ovaj ‘mišićavi heroj‘ oduševljava i na društvenim mrežama

Piše PSD
28. rujna 2020. - 19:09

Na muci se poznaju junaci, a tragedija koja se u nedjelju navečer dogodila u Dućama, da nije tako, mogla je biti i većih razmjera. Da u košmaru koji je izbio u Domu za starije i nemoćne nije bilo junaka, danas bismo žrtve u naslovima o preminulima u požaru trebali množiti.

U nedjelju navečer u Domu "Providenca" izbio je požar, a u trenutku njegova izbijanja, područje Općine Dugi Rat zahvatilo je olujno nevrijeme. Život su u požaru izgubile dvije štićenice, dok je treća prevezena u KBC Split.

Štićenike su na svojim rukama iz doma u plamenu iznosila dvojica mladih policajaca Policijske postaje Omiš, koji su na mjesto događaja stigli prije vatrogasaca. Odmah po zaprimanju dojave o požaru u domu za starije i nemoćne, 26-godišnji Toni Nuić i 25-godišnji Marko Jurčević, koji su vršili kontrolu prometa, sjeli su u službeni automobil i "nacrtali" se u Dućama.

Srećom, jer ono što su potom učinili, spasilo je živote.

Odmah su, onako u kratkim rukavima, kazao nam je ranije Pavao Tomić, zapovjednik DVD-a Dugi Rat, ušli u dom pun dima te uz pomoć baterijskih svjetiljki ispratili pokretne do izlaza, a one nepokretne nosili na rukama.

Po dolasku vatrogasaca nastavili su pomagati. Hrabri policijski službenici bit će predloženi za dodjelu prigodne nagrade, a načelnik Dražen Vitez uručit će im zahvalnicu povodom obilježavanja Dana policije, javlja danas PU Splitsko-dalmatinska.

U skladu s hrabrošću koju su pokazali, danas se pohvale policajcima iz Omiša nižu i na društvenim mrežama. Zahvaljuju im ljudi na njihovu angažmanu u teškim ternucima i pišu poruke podrške, hvale ih "na sva usta". 

"Mislim da su policajci moderni heroji. Mislim da nas oni štite", poruka je koju na svom profilu na društvenoj mreži dijeli jedan od dva junaka, Toni Nuić. 

Policajac i ljubitelj staforda, kako sam sebe opisuje, uglavnom dijeli fotografije u skladu sa svojim djelovanjem. Kad nije na dužnosti, Nuić očigledno uživa sa svojim ljubimcem, a priznaje i kako je zaljubljenik u teretanu.

18. travanj 2024 14:48