StoryEditorOCM
ViralVESELO U PANDEMIJI

Modni presjek 2021. Nosilo se ‘golo tijelo‘ uz poneki neobrijani pazuh, a od naših je jedino Maja bila na svjetskoj razini!

Piše Piše Olgica Ivić Grizelj
3. siječnja 2022. - 14:38

Vjerojatno je "lockdown" iz 2020. bio razlog što su se svjetski crveni tepisi protekle 2021. raspojasali do "gole kože".

Baš tako, jer te prve pandemijske godine preko noći su se odgodili svi važni događaji koji okupljaju ljude, pa se nakon procjepljivanja i prebolijevanja nesretnog COVID-a ipak odlučilo na održavanje festivala, modnih manifestacija, filmskih okupljanja...

Tako smo lani, u 2021., na crvenim tepisima iz svjetskih metropola mogli lako nabrajati koje su se sve dame odlučile za "gole haljine", ili "naked dresses", ili, da pojednostavimo, na gala svečanostima su se gotovo doslovno nosila "gola tijela".

Tange ili bakine gaće?

Zabrane okupljanja, zatvaranje u kuće i manjak druženja u cijelom svijetu su, kako smo već kazali, promijenili modne stavove, eliminirali odmjerenost, lišili neugode i one najsuzdržanije, a ljepotice iz "celebrity" društva su se natjecale koja će imati manje odjeće na sebi. Nema toga modnog magazina koji u rujnu nije mjerio koja je bila golija, a "rasprave" su došle dotle da se među kritičarima dogodila podjela na one koji su za tange i one koji su za bakine gaćice.

Ova polarizacija najviše se odnosila na dvije mlade dame s najvažnijega modnog događaja u newyorškom Metropolitanu – Kendall Jenner i Zoë Kravitz.

image
Zoë Kravitz, koja očito nije ni htjela izgledati nevino kad se odlučila na mrežu od dragulja koja je trebala prikriti svjetlucavo 'donje rublje'
AFP

Baš je mlada Jennerica, jedna od onih iz klana Kardashian, bila ta koja je "držala" pol onih što su za bakine gaćice francuskoga kroja, koje su kao pristojne, pa nema veze što je cijela haljina imala najviše "materijala" oko vrata, a sve ostalo bi bilo i golije da nije bilo dragulja koji su u pravilnim linijama naglašavali tijelo. Osim toga, haljina je ručno napravljena u atelijeru Givenchyja, pa tako niti je oprava bezimena, niti je to bila bilo kakva večer u Metu, već ona koja je imala temu posvećenu američkoj modi.

Manje nevinija bila je haljina Zoë Kravitz, koja očito nije ni htjela izgledati nevino kad se odlučila na mrežu od dragulja koja je trebala prikriti svjetlucavo "donje rublje".

Za poznatu kćer, glumicu, pjevačicu i što sve ne, mrežu su isplele neke vrijedne ruke u modnoj kući Saint Laurent, a višak dragulja pridodala je australska dizajnerica nakita Jessice McCormack.

image
Kendall Jenner
AFP

Golom društvu možemo pridružiti i Megan Fox, koja je na dodjelu MTV Video Music Awards 2021. došla odjevena tako da poklonici golih tvrde da će se njezin styling pamtiti barem cijelo desetljeće koje dolazi. Savršenu opravu potpisuje francuski majstor visoke mode Thierry Mugler i, zaista, haljini se nema što zamjeriti, sve je na svom mjestu, a sjajni prozirni valovi "prekrivaju" tange optočene draguljima.

image
Megan Fox je toliko lijepa da zapravno nije ni bitno u što se obukla...
AFP

U tom golom stilu, nekako se najlakše bilo zaljubiti u opravu manekenke Irine Shayk, koju haljina "prati" gotovo kao Boticcellijeve muze na njegovu remek-djelu "Proljeće". Možda malo pretjerana usporedba, ali cvijećem optočena "nevidljiva" tkanina budi dobronamjernu asocijaciju, a možda je dizajner Jeremy Scott baš tako razmišljao dok je kreirao ovu haljinu za kuću Moschino.

image
Prekrasna Irina Shayk u cvijećem optočenoj 'nevidljivoj' tkanini
 
AFP

Ništa bez naše Maje

U ovo društvo pribrojit ćemo i našu Maju Šuput, koja se na jednom od izdanja ovogodišnjeg "Supertalenta" pojavila skrivena iza nekoliko cvjetnih lopti, toliko da se ništa nije vidjelo, ali vidjelo se da su na njoj samo cvjetovi. To je bilo nakon što nas je osvojila bajkovitom, ali isto djelomično prozirastom, bijelom princeza-haljinom.

O tome smo već pisali i nahvalili styling, a i ovo spominjanje Maje Šuput uz bjelosvjetsko društvo ima opravdan razlog. Naime, u protekloj je godini kod nas jedino ona stylingom privukla pažnju na domaćoj sceni.

image
Naša Maja Šuput je u svakoj emisiji Supertalenta izgledala fanstastično! Svjetski!

Prozirnih, golih haljina moglo se viđati posebice na jesenskim i zimskim događanjima, ali čak su i takvi stylinzi potpuno pali u drugi plan kad se na Metropolitanovoj zabavi ukazala Madonnina kći u sasvim neočekivanom izdanju. Imala je i ona Moschinovu haljinu koju je dizajnirao Jeremy Scott, a nitko se nije usudio pitati tko je potpisnik njezina cjelokupnog izgleda. Mlada, 24-godišnja Lourdes Leon nije obrijala pazuhe!

image
Lourdes Leon - jooooj, zaboravila sam brijanje... Ma da....
 
Profimedia

I to je pokazivala! Svi su se sablaznili zbog toga, od tamo nekih svjetskih medija do naših portala pitajući se kako joj nitko nije rekao i postavljajući kojekakva druga budalasta pitanja a da pritom nisu ni promislili da je to Madonnino dijete.

Kakva mama, takva kći, pa sada možemo slobodno reći da su Lourdesini pazusi zbog pažnje koju su privukli zaslužili nagradu "naj crveni tepih 2021.".

image
Angela Weiss/Afp/Profimedia

Oni malo stariji promatrači mode i glazbe sigurno su bili zadovoljni kad su vidjeli da se na Met gali pojavila i zvijezda s kraja sedamdesetih i cijelih osamdesetih u savršenom modnom izdanju.

Debbie Harry sada ima već 76 godina i vrlo dobro zna kako i s kime treba pregovarati oko savršenog stylinga za savršenu večer i temu "In America: A Lexicon of Fashion". Sjajni dizajner Zac Posen jednostavno je riješio pitanje teme skrojivši haljinu koja ima tri boje američke zastave, a u kombinaciji s jeansom naglašava Debbien šarm, koji, eto, još traje.

image
Debbie Harry i dalje je kraljica stila. Haljina u bojama američke zastave plus jeans
 
AFP

O muškim stylinzima često nemamo što pisati; svi glumci, pjevači i ini su otišli u Diora, YSL, Guccija, Armanija... i kupili (ili dobili) najsavršeniji smoking.

A što je s muškićima?

Baš zato u ovom rezimeu moramo ipak spomenuti dva imena – Rege-Jean Pagea i Jordana Rotha.

Otkako je postao vojvoda od Hastingsa u Netfixovu hitu "Bridgerton", u njega se zaljubilo pola zemaljske kugle, a između brojnih nagrada još ga je i magazin GQ Men proglasio muškarcem godine 2021., pa tako mladi britanski glumac Page po ovu zadnju titulu nije mogao doći u običnom smokingu.

image
Evo i malo muške mode, da ne bude prigovora od strane dama...

 
Profimedia

Dizajner Ozwald Boateng ga je odjenuo baš kao modernog vojvodu, u trodijelnom zelenom odijelu istaknute "dezenirane" strukture. Uz to je imao lanac Stephena Webstera, cipele Louboutin i sat Longines, kako bi sve zaokružilo suštinski britanski stil. Da, sad znamo da obični smoking nije zakon.

Vrlo neobičan i originalan styling na crveni tepih donio je američki kazališni producent Jordan Roth. Oživio je umjetnost na crvenom tepihu Met gala događaja.

image
Theo Wargo/AFP

Nosio je dugi kaput koji se vukao po podu poput kraljevskog ogrtača, a izradio ga je Michael Sylvan Robinson, tekstilni umjetnik i queer aktivist.

Jordan Roth je ovaj posebno naručeni komad nazvao pokretnim platnom, nečim poput vizualne manifestacije, a sve u skladu s temom Met večeri o Americi kao leksikonu mode.

26. travanj 2024 07:24