StoryEditor
ViralVROOM

Musk uvrijedio Rimca pa dobio odgovor na Facebooku: Unatoč tome što nas Elon ignorira i dalje smo puno brži i imamo gotovo dvostruku snagu

Piše Zvonimir Jurčić/JL
11. lipnja 2021. - 13:18

Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila koji je prošlog tjedna svijetu službeno predstavio serijsku verziju prototipa C_Two pod nazivom Nevera na velikom eventu za goste u Dubrovniku, današnjim postom na svom Facebook profilu našao se uvrijeđenim ignoriranjem Elona Muska na postojanje njegovog električnog hiper automobila, piše Auto Klub.

Konkretno, zasmetala ga je činjenica kako Musk uporno tvrdi kako je njegov novi Model S Plaid serijski automobil s najboljim ubrzanjem na svijetu. Podsjetimo, riječ je o unaprijeđenoj verziji poznate limuzine Model S koja u Plaid verziji s tri elektromotora ispucava 1020 KS, postiže najveću brzinu od 322 km/h te ima doseg od 627 kilometara.

Automobil je predstavljen u siječnju, a zainteresirani ga sada mogu kupiti i u Hrvatskoj po cijeni od gotovo milijun kuna.

Prema Rimcu, spornim se pokazuje ubrzanje od 2 sekunde kao najbrže na svijetu za serijske automobile, koliko je potrebno da Muskova limuzina iz stajanja uhvati 100 km/h. S druge strane, Rimac Nevera istinski je hiper automobil od 1914 KS koji stoji 15 milijuna kuna i koji će se izraditi u 160 primjeraka, ali koji ipak ubrzava bolje - za 1,85 sekundi i koji je prema tome serijski automobil s najboljim ubrzanjem na svijetu.

Ipak, na koncu mu je prijateljski čestitao na postignuću za jedan relativno pristupačan obiteljski automobil.

S obzirom na to da je Musk jučer putem live streama predstavio Model S Plaid te istaknuo kako je već prodao 25 primjeraka svog "najbržeg i najboljeg električni automobil na svijetu" vjerojatno je ta izjava "bocnula" Rimca. Međutim, zašto Musk ignorira Neveru dva su razloga: ili ga još ne doživljava serijskim modelom, ili ne računa na hiper automobile kao konkurenciju.

Bilo bi zanimljivo vidjeti raspravu Muska i Rimca po ovom pitanju, no Mate nema Twitter profil, omiljenu društvenu mrežu Elona Muska na kojoj sva malo objavljuje postove.

Uglavnom prenosimo Rimčev post u cijelosti: "Unatoč tome što nas Elon ignorira (tvrdeći da je Plaid auto a najboljim ubrzanjem na svijetu ikad) - i dalje smo puno brži, imamo gotovo dvostruku snagu, veću bateriju i brže punjenje. Ipak, nevjerojatne performanse za relativno pristupačan obiteljski salon - postavljajući nove standarde za glavne OEM proizvođače. Bravo Tesla, bravo Elon!" Mate je postom zaradio puno komentara odobravanja i poruka podrške od svojih pratitelja kojima je nekoliko puta replicirao...

26. lipanj 2022 19:43