StoryEditorOCM
ViralZANIMLJIVO

Muzej obogaćen novim umjetničkim djelom: posjetitelji se sada mogu diviti gipsanom odljevu uspravnog penisa rock legende

Piše PSD
16. lipnja 2022. - 19:39

Zahvaljujući umjetnici Cynthiji  Albittron islandski Falološki muzej obogaćen je novim umjetničkim djelom. Posjetitelji se sada mogu diviti gipsanom odljevu uspravnog penisa rock legende Jimija Hendrixa.  Cynthia  Albittron, koja je umrla ove godine,  napravila je odljeve penisa pedesetak rock zvijezda.

Islandski muzej u Reykjaviku izlaže oko 400 predmeta, uključujući genitalne organe kitova i genitalije rakuna. Među najpoznatijim eksponatima u muzeju su brončane genitalija cijele rukometne reprezentacije, koja je osvojila srebro za Island na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Albittron je obećala Falološkom muzeju lijevanje Hendrixovog penisa prije svoje smrti. Prema potvrdi o autentičnosti, predmet je replika izvornog tiska iz 1968. godine.

Poznat po pjesmama poput "Foxy Lady" i "Hey Joe", Hendrix je umro od predoziranja 1970. u dobi od 27 godina. Odljev njegovog penisa "definitivno je jedan od naših najvrjednijih komada", rekao je za AFP zamjenik kustosa muzeja, Thordur Olafur Thordarson. "Iznimno smo sretni što ga imamo."

Islandski Falološki muzej otvoren je 1997. godine i može se pohvaliti najvećim svjetskim prikazom penisa i dijelova penisa svakog pojedinog sisavca na Islandu, kao i mnogim stranim vrstama od ukupno gotovo njih 300.

22. lipanj 2024 14:08