StoryEditor
ViralNAJNIŽA TEMPERATURA

Na Biokovu je danas bilo najhladnije - minus 12! Fascinantne fotografije udara bure na makarskom primorju ostavit će vas bez daha

Piše M.P./Hina
16. siječnja 2021. - 19:30
Donja Luka  Matko Begovic/makarska Kronika

Subota je pravo zimsko vrijeme donijela i na Makarsko primorje, a temperatura u Makarskoj se spustila na svega 4 Celzijeva stupnja, dok je na najvišem biokovskom vrhu, 1762 metra visokom Svetom Juri, jutros bilo minus 12 Celzijevih stupnjeva.

To je ujedno bila najniža jutros izmjerena temperatura u Hrvatskoj.

image
Donja Luka
 
Matko Begovic/makarska Kronika

Visina snijega na Svetom Juri je oko pola metra, a u nanosima snijeg je visok i do dva metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Biokovska cesta kojom se inače vozi na vlastitu odgovornost, već od predjela Staza najvećim je dijelom zaleđena i pod snijegom, a od raskrsnice Vošac - Sveti Jure na Biokovu je zatvorena lancem koji onemogućava prometovanje po zadnjih 6 kilometara jednotračne prometnice prema najvišem biokovskom vrhu.

image
Šetaci unatoč buri šetaju pored lanterne Sveti Petar
Matko Begovic/makarska Kronika

Zabrana prometovanja je aktivirana od strane Parka prirode Biokovo i HGSS stanice Makarska, a lanac je podignut iz preventivnih razloga da se smanji rizik od vožnje po zaleđenoj cesti.

U noći s petka na subotu udari bure bili su u Makarskoj i 130 km na sat. Zbog jake bure osjet hladnoće je puno veći.

SVE FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE U NAŠOJ VELIKOJ GALERIJI GORE

15. travanj 2021 13:41