StoryEditorOCM
ViralNIJE JOJ LAKO

Olimpijski dnevnik Kolinde Grabar-Kitarović: ‘Ostajem osuđena na jedne hlače od trenirke, koje perem u kadi i ostavim da se osuše preko noći...‘

Piše Gloria
4. kolovoza 2021. - 10:48

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prvi put izašla na teren kao članica MOO-a, ekskluzivno za Gloriju piše o boravku u Japanu, gdje su joj ponudili minicu, zeleni čaj koji topi masnoće i preveliku uniformu:

Iz kluba Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na 41. katu hotela Okura pruža se pogled na gotovo polovicu Tokija i Nacionalni stadion. Kažu da se za lijepa i bistra dana odavde vidi i najpoznatija japanska planina Fuji. Iscrpljena od dugog i napornog puta, promatram zalazak sunca i razmišljam kako smo još nedavno strepili hoće li se Olimpijske igre uopće održati.

Sretni smo da se ipak održavaju, uza sve stroge epidemiološke mjere, jer to prije svega pruža nadu u oporavak. No, tog prvog dana osjećam se nekako prazno, spremna na sve i bez posebnih očekivanja. Valjda zbog umora. Jedino želim svu sreću i što više medalja našim sportašicama i sportašima, koje ću vidjeti tek za nekoliko dana na borilištima.

Zbog strogih korona-mjera ne smijem u Olimpijsko selo, čak ni nakon takozvane “meke karantene“, koja započinje jutro po dolasku u Japan “tvrdom“ trodnevnom karantenom, kada se ne smije izaći ni iz hotela, i nastavlja se sljedećih 11 dana.

image
Marin Ćilić, Ivan Dodig, Kolinda Grabar-Kitarović, Nikola Mektić i Pate Pavić
AFP

Situacija nas je prisilila da se neprestance družimo i dugo razgovaramo. Inače bismo se vjerojatno nakon službenih obveza razmiljeli po gradu. Svi su tako ljubazni, opušteni. Po stažu stariji članovi upućuju me u pojedinosti OI i kako se najbolje snaći. Pravo osvježenje nakon politike. Osjećam se kao da smo svi jedna velika obitelj, piše Kolinda Grabar-Kitarović u novom broju Glorije i nastavlja:

Nismo ni mi u MOO-u bili pošteđeni problema s odjećom. Odlučila sam jednom u životu poštivati “pravila“, da bih po tko zna koji put shvatila kako su pravila takve vrste tu da se krše.

Prije puta rekli su mi da ne moram sa sobom nositi nikakvu sportsku odjeću jer će nas sve ovdje dočekati. Dobili smo doista prekrasnih majica i jakni, tenisice, ali i kratke hlačice i minice... I don’t think so...

Ostajem osuđena na jedne hlače od trenirke, koje perem u kadi i ostavim da se osuše preko noći.

Neumoljivi dizajner odbio mi je dati hlače manjeg broja (morala sam skidati vezice s tenisica i vezati ih oko struka da mi hlače ne kliznu niz bokove), a jednako je glatko odbio ukloniti i očiti višak materijala na sakou oko struka i bokova, uz obrazloženje da “žensko odijelo mora biti takvo“. Onako očajna pomislih kako mu to Marko Grubnić sigurno ne bi odobrio.

Cijelu japansku avanturu bivše predsjednice pročitajte u novom broju Glorije koji vas čeka na kioscima! U limitiranom izdanju uz magazin Gloria dolazi i zbirka ljubića za samo 29 kuna u kojima možete uživati, primjerice, na plaži, piše u novom broju Glorije Kolinda Grabar-Kitarović.

16. travanj 2024 21:17