StoryEditorOCM
ViralVELIKA SVAĐA

‘Ostavia san Danijelu!‘ Pjevačica o nepoznatoj epizodi s Dinom Dvornikom koji joj je banuo u stan nakon svađe sa suprugom...

Piše PSD
29. kolovoza 2021. - 10:46

Zahvaljujući producentu Srđanu Sekuloviću Skansiju i kantautorici Alki Vuici, na rođendan Dine Dvornika objavljena je pjesma 'Na Karibe', nakon što je nekoliko godina provela 'u ladici'.

Pjesma se zavrtila na radijskim postajama, na oduševljenje ganutih obožavatelja legendarnog splitskog glazbenika, a Alka se za Story.hr prisjetila zgoda i nezgoda kojima ju je Dino nasmijavao tijekom njihova dugogodišnjeg prijateljstva. 

Opisala je kako je nastala pjesma 'Na Karibe'.

- Postojala je ideja za pjesmu 'Na Karibe' koju je Srđan Sekulović Skansi čuvao u svom studiju. On je inače surađivao s Dinom i dovršio njegov album 'Hipnotiziran' nakon njegovog preranog odlaska. Kako se družimo i surađujemo, često puštamo jedno drugom i stare i nove ideje, pa mi je tako pustio i pjesmu 'Na Karibe'… Pitao me bi li napravila tekst i ja sam to vrlo rado učinila, a onda je Skansi predložio i da otpjevam. Kasnije je od naših glasova složio verziju koju danas slušate… - rekla je Alka.

image
Alka Vuica na Splitskom festivalu
Tom Dubravec/Cropix

Dodala je da je bila oduševljena već prvom verzijom, koju joj je Sekulović poslao na mail. Bila je to ljubav na prvo slušanje. 'Ma, još dok je pjesma bila bez teksta samo s idejom, bila mi je fenomenalna' - rekla je Alka.

Pjesma se svidjela i Danijeli Dvornik, koja ju je prva poslušala.

Alka je rekla da joj Dino jako nedostaje, a i danas se kad nešto radi poželi konzultirati s njim.

- Nedostaje mi, naravno, i kao prijatelj i osoba koja me uvijek nasmijavala i opuštala. Voljela bih i da je imao priliku surađivati s mojim sinom Arianom jer bi se sigurno razumjeli po pitanju produkcije. Dino mi je uvijek govorio: ”Treba raditi samo s mladima, mladi znaju kuda ide muzika…Treba pratiti mlađe, ne treba stati na starom zvuku - rekla je Alka.

Alka se za Story.hr prisjetila i svoje omiljene zgode s neprežaljenim kraljem funka. 

image
Dino i Danijela u Sutivanu
Duje Klarić

- Baš smo se neku večer Dani i ja prisjećale i smijale njegovim ispadima… Recimo, sjetile smo se kako su se jednom posvađali, a Dino je skinuo zlatne ploče sa zida, uzeo zvučnike i funky cipele i stavio sve u dvije torbe i pozvonio meni na vrata… 'Ostavia san Danijelu!', dreknuo je i ušao u stan, a Dani me već zvala na telefon. On mi je radio mote da ne kažem da je tu, a prislonio je uho na slušalicu da čuje šta mi ona priča i već nakon par minuta oteo mi slušalicu i nastavio svađu… Kasnije je Dani došla s bejzbol palicom, ali ju na sreću nije upotrijebila… Htjela je razbiti auto… Joj, jedva sam ih pomirila… Ma, Dino je bio dobar ko kruh, ali potpuno neodgovoran i djetinjast. Dobro je rekla njegova mama neki dan u jednom intervjuu - da je on ostao dijete i kad je odrastao. To je taj umjetnički duh - zaključila je Alka.

02. svibanj 2024 08:37