StoryEditorOCM
ViralTRI VEČERI

Otkrivamo voditelje Splitskog festivala! Među njima je i Zadranka čiji bivši suprug ove godine prvi put pjeva na Prokurativama

Piše PSD.
16. lipnja 2021. - 19:03

Sve je spremno za novo izdanje 61. izdanja Splitskog festivala čije će se tri glavne večeri održati 8., 9. i 10. srpnja na Prokurativama.

Prvu večer je koncert Doris Dragović, druga je Retrospektivna večer, a na kraju je Večer novih pjesama.

Sve će početi još 3. srpnja svečanim otvorenjem na Rivi, a samo dan kasnije na Peristilu će koncert održati Nina Badrić, dok će svečano zatvaranje biti 11. srpnja.

Prvi čovjek festivala Tomislav Mrduljaš rekao je kako će ove godine ponuditi nešto sasvim novo: brojna događanja i glazbeno - zabavne sadržaje na najatraktivnijim lokacijama u gradu koji će se održavati tijekom cijelog festivalskog tjedna.

Baš kao i prošle godine festival će voditi voditeljski trojac s HRT-a: Duško Ćurlić i Doris Pinčić, a njima će se pridružiti Jelena Lešić, koja je također već jedne godine bila voditeljica na Prokurativama.

image
Splitski festival prošle godine vodili su Duško Ćurlić, Mirna Maras i Doris Pinčić
Ante Čizmić/Cropix

- Ovo je 15 godina da vodim Splitski festival i nekako sam i ja sazrijevao s njim. Za deset godina vođenja dobio sam nagradu Galeb. Uvijek mi je poseban izazov stati pred publiku na Prokurativama i velika čast nakon toliko godina povjerenja. Volim taj šušur koji vlada tih dana u Splitu. Ovo je jedan od rijetkih festivala koji je zadržao orkestar na sceni i po tome i dalje drži visoku ljestvicu, rekao nam je Duško.

"Slušaj ti tamo: 'I moš' govorit' kontra mene i kontra cilog svita, al' neću da čujem ništa, ništa kontra Splita...", napisala je Doris na društvenim mrežama prošle godine koristeći se stihovima kultne pjesme Dine Dvorina.

image
Boris Rogoznica ove će godine prvi put nastupati na Splitskom festivalu
 
Niksa Stipaničev/Cropix

Tada je prvi put bila najavljena bez drugog prezimena jer su ona i bivši suprug Boris Rogoznica mjesec dana prije festivala obavijestili javnost da se razvode.

Ove godine i Rogoznica stiže na Prokurative jer je jedan od 23 izvođača koji će nastupiti na trećoj, završnoj večeri. Izvest će pjesmu 'Netko kao ti' koju mu je napisala Antonija Šola.

Druga voditeljica festivala Jelena Lešić nedavno je potvrdila kako se nakon sedam godina braka razvodi od lošinjskog poduzetnika Krešimira Lešića.

image
Jelena Lešić s Doris Pinčić vodila je ove godine Doru
Matija Djanješić/Cropix

- Istina je, Krešo i ja donijeli smo odluku o razvodu. Nijedna tako teška odluka ne dolazi preko noći, puno smo razgovarali. Sve ono što nam se ovih sedam godina činilo kao prednost, sada se pokazalo kao prepreka. Život na dvije adrese više nam nije opcija, svatko dalje nastavlja svojim putem. To je ujedno sve što ću reći na tu temu, rekla je za Gloriju bivša miss Universe Hrvatske.

19. travanj 2024 04:29