StoryEditorOCM
ViralSVEČANI DOGAĐAJ

Otkriveni detalji dodjele Oscara: održat će se uživo bez Zoom-a, a dress code za crveni tepih pretpostavlja ‘ambiciozne‘ kreacije

Piše PSD
19. ožujka 2021. - 16:43

Organizatori su otkrili detalje ovogodišnje dodjele Oscara. Usprkos pandemiji koronavirusa sve će se odvijati isto kao i proteklih godina kako se za sada čini. Tijekom ceremonije neće biti Zoom poziva, a dress code za crveni tepih ne obuhvaća trenirke i tenisice već prava gala izdanja, prenosi Sky News.

- Onima koji neće biti u mogućnosti prisustvovati zbog ranije zakazanih obveza ili zbog nelagode koje im predstavlja putovanje, dajemo na znanje da neće biti mogućnosti javljanja u show putem Zooma, napisali su producenti Steven Soderbergh, Stacey Sher i Jesse Collins.

U pismu koje je poslano svima nominiranima, a objavio je portal Deadline stoji i da je cilj omogućiti što bolji provod sudionicima i prirediti spektakl gledateljima.

- Trudimo se pružiti sigurnu i zabavnu večer svima vama osobno, kao i milijunima ljubitelja filma širom svijeta, a osjećamo kako u tome ne bismo uspjeli kada bismo event organizirali u virtualnom obliku, pišu.

image
Robyn Beck/AFP

Ceremonija će biti "intimna", rekla je Akademija, tijelo koje nadgleda dodjelu Oscara, obećavajući da će se sve odigrati pazeći na sve sigurnosne epidemiološke mjere predostrožnosti.

Svi prisutni će prethodno biti testirani, a na terenu će tijekom cijele večeri 25. travnja postojati zaštitni tim za COVID-19. Cijeli će se događaj tretirati kao "aktivni filmski set", rečeno je u pismu producenata.

93. dodjela Oskara trebala bi se održati na kolodvoru Union u centru Los Angelesa, a bit će i nekih elemenata uživo iz uobičajenog doma ceremonije u kazalištu Dolby u Hollywoodu. Otkrivene su i sve mjere za one koji će na dodjelu doputovati iz drugih gradova i zemalja.

Što se tiče odjeće, u proteklih 20 godina samo jednom je prekinut uobičajeni dress code i to 2001. nakon terorističkog napada na World Trade Centar. Ove godine, bez obzira na pandemiju i tragediju koja je pogodila milijune ljudi, organizatori su se odlučili nastaviti u klasičnom elegantnom stilu. Tema dodjele 2021. je - Stories Matter.

'Cilj nam je spoj inspiracijskog i aspiracijskog, što pojednostavljenim rječnikom znači da je sasvim cool ako želite doći svečano odjeveni, ali ne i ležerno', navodi se u pismu.

02. svibanj 2024 01:10