StoryEditorOCM
ViralODUSTAO I OD FAKSA

Pave (23) živi život o kojem drugi maštaju. Sve je krenulo s novcima koje je dobio nakon krizme

Piše Ivana Kapetanović
26. veljače 2023. - 22:23

Pave Elez 23-godišnji je Splićanin koji za život ponajviše zarađuje – promovirajući sreću.

Pave je influencer, youtuber, fotograf i kreativac koji živi život o kojem njegovi vršnjaci maštaju, no tek rijetki ga i realiziraju.

Zbog potreba posla, kojem vjetar u leđa daje i gotovo sto tisuća sljedbenika na društvenim mrežama, te videoobjava koje ponekad imaju i višemilijunske preglede, Pave je odustao od fakulteta i preselio se u Zagreb.

Za sada mu ide sjajno. Pave je sanjar, sretan čovjek vječno pozitivne energije koju pokušava prenijeti i drugima. Pave svojoj vjernoj sljedbi često šalje pozitivnu “vibru” i iz raznih dijelova svijeta – od Balija, Zanzibara, Pariza... jer takav lifestyle, među ostalim, i jest bio njegov cilj.

Pave se uspio preko društvenih mreža nametnuti publici, a posljedično poslije i raznim brendovima, jer, kako nam kaže, ostaje uvijek vjeran sebi. A to publika cijeni.

image
Ranko Šuvar/Cropix

S obzirom na to da njegovo zanimanje definitivno ne bi opisali kao neko “klasično”, pitali smo ga kako mu je pošlo za rukom ostvariti toliku popularnost od zapravo - ničeg konkretnog.

Zahvalan na svemu

– Rekao bih da se tajna krije u tome što sam uvijek dosljedan sebi, što uvijek pokušavam slijediti svoje srce, unutarnji glas, emociju, koji su moj kompas prema svim daljnjim ciljevima!

Sa samo 22 godine preselio sam se iz Splita u Zagreb, i bila je to jedna od najboljih odluka, ali i prijelomna točka u mom životu. Potpuno neočekivana i spontana.

Ja kao najveći zaljubljenik u more, sunce, palme i ribe nisam mogao ni zamisliti stalan život dalje od svega toga, ali ponekad veliki snovi i ciljevi zahtijevaju žrtvu i izlazak iz zone komfora!

Upravo je to razlog moje selidbe – želja za napretkom, većim ciljevima, mogućnostima i prilikama! Međutim, Split zauvijek jest i zauvijek će biti moj grad! Nigdi ko doma!

Vječito zahvalan”, “Just a happy boy with big dreams”... “promoviraš” sreću i pozitivnu energiju… Koji je tvoj recept za sreću? Kako ti zapravo uspijeva “prodavati” sreću?

– Sretna je ona osoba koja je zahvalna na svemu što ima, a upravo joj ta zahvalnost otvara put ka svemu što poželi!

Rekao bih da živim netipičan život svojih vršnjaka, jer sam napustio fakultet i riskirao “sigurnost” da bih radio ono što volim i što mi izaziva leptiriće u stomaku.

Fotografija i video u kombinaciji s društvenim mrežama su moja strast i ne mogu biti sretniji što je upravo to ono što mi omogućava da živim onako kako je to 17-godišnji Pave samo mogao zamišljati!

Zbrajam svoje blagoslove pokušavajući ih ne uzimati zdravo za gotovo i tako biram biti sretan!

Uspijevam li stvarno “prodati” sreću možda je najbolje da pitate publiku.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Kako si postigao da ti se svi snovi ostvare?

– Daleko od toga da su svi ostvareni... ciljevi se odrastanjem stalno mijenjaju, postaju veći, a neki čak putem opadaju. Ali vjera u sebe, veliki rad, odricanje i dobra energija su ključ!

Čar je u neizvjesnosti

Jesi li uistinu sretan i ispunjen?

– Trudim se biti! Definitivno svaki dan nije najbolji, ali se uvijek trudim izvući ono najbolje iz njega.

Sreća dolazi u valovima i nije uvijek istog intenziteta, ali općenito sam i sretan i ispunjen!

Koliko ti je trebalo da dođeš do toga da sam možeš birati s kim ćeš raditi, a s kim ne?

– Trebalo je sigurno tri do četiri godine kontinuiranog i svakodnevnog rada da bih došao do te pozicije. Što se suradnji na društvenim mrežama tiče, radim isključivo s brendovima koje osobno koristim i podržavam one koji idu uz mene i moj karakter!

Koliko je influencerstvo stabilan posao?

–​ Kao i bilo koji freelance posao, influencerstvo je ​rizično jer vam nitko ne garantira stabilnu i fiksnu zaradu. Ali ako mene pitate, u tome je čar! Svatko tko dovoljno želi, posao i priliku može stvoriti sam!

Kako u moru influencera ostati autentičan i originalan?

– Ostajem svoj!

Ne pokušavam biti niti se predstavljam da sam nešto što nisam! Inspiraciju za rad pronalazim svugdje oko sebe: u muzici, inspirativnim ljudima, svom domu, radu drugih ljudi, na društvenim mrežama... i pokušavam to iznijeti na sebi svojstven način.

S čime si krenuo?

– Krenuo sam od želje i ideje, a svoj prvi fotoaparat kupio sam novcima koje sam dobio za krizmu u drugom razredu srednje škole.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Kada si shvatio da ti je i fotografija ljubav?

– Bilo je to u drugom razredu srednje škole kada sam tijekom božićnih praznika slikao svoje prijatelje s mobitelom gotovo svakodnevno! To je preraslo u traženje ideja, dogovaranje i planiranje shootinga kada bi prijateljice znale nositi i po više outfita da ih odem slikati u grad.

Ponavljam, i dalje sve s mobitelom koji čak nije bio moj, jer moj nije imao dobru kameru.

Zdravi balans

Iz sve te puste “zezancije” sam shvatio da mi to zaista predstavlja neku vrstu razonode i sreće i da je to nešto u što sam se počeo zaljubljivati. Nedugo nakon toga je uslijedila gore navedena kupnja prvog fotoaparata i show je polako krenuo...

Pati li tvoj privatni život radi posla? Što radiš u slobodno vrijeme?

– Pa je, privatni i društveni život dosta pate kada se nakupi posla. Ponekad je teško sve “ishendlati”, ali naravno da se uz dobru organizaciju može napraviti zdravi balans.

Slobodno vrijeme najviše provodim u društvu svojih najbližih ljudi, ali i sam uz Netflix i neku dobru seriju!

image
Ranko Šuvar/Cropix

Mnogo je onih koji bi rado krenuli tvojim stopama, što bi im savjetovao?

– Treba biti autentičan, puno se truditi, puno raditi i biti spreman na odricanja!

Čime se još u životu želiš baviti? Koji su tvojidaljnji planovi?

– Ponekad se i sam uhvatim u tim mislima, ali učim se ići dan za danom i ne razmišljati previše!

14. travanj 2024 21:33