StoryEditorOCM
ViralMEKA ZA ESTRADU

Počinje Virsko ljeto s koncertom i vatrometom: Damir Kedžo - bend i ja jedva čekamo nastup pred sjajnom virskom publikom!

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
18. lipnja 2022. - 12:37

Tisuću dana od posljednjeg koncerta na Virskom ljetu kada je pjevao Ivan Zak i više od 1.100 dana od posljednjeg otvorenja najveće virske manifestacije koju su 2019. uveličali legendarni Prljavci, u subotu će se na pozornicu Virskog ljeta popeti Damir Kedžo. Malo je reći da se koncert nekadašnjeg pobjednika Splitskog festivala i člana megapopularnog boy benda Saša, Tin i Kedžo, zvijezde Supernova Music Talentsa te domaće verzije Georgea Michaela, očekuje se nestrpljenjem. Koncerti su posljednje dvije godine zbog globalne krize uzrokovane koronavirusom bili rijetkost sa znatnim ograničenjima, pa će Kedžin povratak na otok biti spektakl garniran vatrometom i uobičajenim šušurom na virskoj rivi.

Dečko s Krka koji je u međuvremenu napunio 35 godina već je nastupao na Viru: prvi put 2018. kada je oduševio sjajnim vokalom i neiscrpnom energijom te godinu dana kasnije na Virskoj noći kada je petnaestak tisuća ljudi zabavljao s Domenicom i Zsa Zsa. U četvrtak je odradio koncert u Omišlju na Krku pred domaćim fanovima, u petak se odmarao i zagrijavao s bendom, a u subotu će na Vir.

- Koncert je bio super, pred mojim domaćim ljudima, ali evo me i na Viru već treći put. Dosad mi je bilo predivno na otoku, atmosfera je bila sjajna, kao i publika koja je divno pratila koncert. Jako, zaista jako, radujem se koncertu i rado se vraćam na Vir - kaže Kedžo. Drugi razlog emotivnog doživljaja subotnjeg koncerta je prisilno dvogodišnje koncertno izbivanje.

- Sve se napokon vraća u normalu, a bit će također zanimljivo vidjeti koliko smo svi zajedno narasli. I publika i ja. Bilo je teško što se tiče posla, ali je bilo još teže zato što nisam mogao raditi ono što volim najviše na svijetu. Sretan sam što se sve vratilo u normalu, pogotovo što se ništa nije promijenilo kada smo u pitanju bend i ja. Čim smo počeli svirati, osjetili smo kako je sve isto kao prije. Imali smo dvije-tri probe i nekoliko novih pjesama koje smo morali uvježbati, ali je sve prošlo sjajno. Jedva čekamo koncert - raduje se Kedžo novom

druženju s virskom publikom i premijernom otočnom izvođenju novog hita „Kad ljubav“ te pjesama „Vatra i led“ ili „Hram“, koje još nije imao priliku pjevati na Viru.

- Pjevat ću svoje pjesme plus nekih desetak covera, odnosno meni nekih dragih pjesama koje će se svidjeti i publici. Riječ je o koncertnom spoju mojih i pjesama drugih autora koje su mi jako drage. Pozivam sve da nam se pridruže na otvaranju Virskog ljeta u što većem broju, a vidim da će ove sezone biti sjajnih glazbenih događanja na Viru. Program je zaista impresivan - poručuje Kedžo. Koncert hrvatske pjevačke zvijezde s Krka počinje u 22 sata uz besplatan ulaz, a vatromet je u ponoć na virskoj rivi.

25. travanj 2024 10:54