StoryEditorOCM
ViralTICK-TOCK

Pogledali smo eurovizijski nastup Albine! Splićanka je samouvjerena i bez treme, a fanovi su oduševljeni: ‘Ovo izgleda kao futuristički video spot!‘

Piše Vinko Paić
12. svibnja 2021. - 16:25

Samouvjereno i nasmijano, bez treme i vokalno točna, Albina je danas nešto prije 15 sati drugi put izašla na eurovizijsku pozornicu u Rotterdamu gdje je tri puta otpjevala "Tick-Tock".

Akreditirani novinari iz zemalja sudionica ovogodišnjeg Eurosonga mogu preko posebne platforme gledati probe svih nastupa. Uključili smo se netom prije Albininine probe i pogledali što je spremila milijunskom auditoriju.

Nastup izgleda uistinu svjetski i pomalo futuristički, a dok ga gledate imate dojam kao da pratite glazbeni video spot. Pogotovo po sredini pjesmi kad se na pozornici u jednom trenutku uz pravu Albinu pojave još četiri Albine, dakako hologramske. 

Cijelo vrijeme prisutna je i atraktivna igra svjetala u kombinaciji plave, ljubičaste i roze boje. Na samom početku mlada Splićanka, kojoj je jutros frizer Zvonimir Franić gotovo tri sata u kosu ugrađivao ekstenzije, nekoliko je sekundi sama na pozornici i dok pomiče ruke osvjetljuju je laseri.

Potom se iz mraka poput svemirskih ratnika iznenada pojave plesači koji pred kraj pjesme podignu pjevačicu u zrak. Završetak "Tick-Tocka", obilježit će u pravom eurovizijskom štihu - vatromat na pozornici.

image
Pjevačica je na samom početku pjesme sama na pozornici.
Ebu/Thomas Hanses

Obožavatelji Eurosonga kao i novinari oduševljeni su viđenim, a pozitivni komentari ne prestaju se nizati. Hrvatska pjesma raste i na kladionicima, u ovom trenutku nalazimo se na osmom mjestu prvog polufinala, što znači da će se Albina plasirati u finale u koje prolazi deset zemalja.

Na novinarskoj pressici veselo i na tečnom engleskom odgovarala je na pitanja novinara. Otkrila je kako u Oliveru Dragojeviću pronalazi inspiraciju i kako je kao djevojčica slušala Christinu Aguileru. Mi smo je, nakon što smo joj prenijeli pozdrave iz Splita, pitali planira li nekome posvetiti eurovizijski nastup.

- Hoću, svojoj baki! Ona je jako optimistična, nekad i pomalo nerealna, ali to mi samo daje dodatni vjetar u leđa i pomaže da više vjerujem sebi. Predvidila mi je ulazak u top deset, rekla je Albina.

image
Cijeli nastup izgleda kao da gledate futuristički video spot.
Ebu/Thomas Hanses

Kazala je i svoj top tri ovogodišnjeg Eurosonga.

- Francuska jer donosi jednu predivnu emociju, zatim Italija. Iako nisam obožavateljica rocka, ali oni imaju nešto zanimljivo. Na treće bih mjesto stavila svoju susjedu u hotelu, Manizshu, predstavnicu Rusije.

Strane novinare zanimalo je i zašto je išla busom na Doru, na što im je odovorila kako joj je je to bilo ekonomičnije te da je ona prije svega - studentica.

20. travanj 2024 08:16