StoryEditor
ViralJe li odobravate?

Policija u Dubaiju uhitila 15 žena jer su se gole slikale na balkonu, snimka se proširila društvenim mrežama

Piše Hina
5. travnja 2021. - 18:00
Twitter /Screenshot

Policija je uhitila skupinu žena u Dubaiju i optužila ih za širenje razvrata jer su se slikale gole na balkonu, piše u ponedjeljak BBC.

Videozapis objavljen u subotu pokazuje skupinu golih žena kako se fotografiraju na balkonu.

Među uhićenima je osam Ruskinja, objavio je ruski konzulat u Dubaiju i opisao optužbe kao "ozbiljne".

Za kazneno djelo javnog razvrata predviđena je kazna do šest mjeseci zatvora i novčana kazna od 5000 dirhama (oko 8763 HRK).

Brojni zakoni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima temelje se na šerijatskom pravu, a vlasti su znale zatvoriti pojedince zbog javnog izmjenjivanja nježnosti ili homoseksualnih odnosa.

Ljepotice koje su uhićene u Dubaiju nakon što je na društvenim mrežama objavljen video kako poziraju gole na balkonu nebodera u otmjenoj četvrti Dubaija, uglavnom dolaze iz Ukrajine, ali ima ih i iz Rusije, Moldavije i Bjelorusije. 

Muškarca koji je snimanje organizirao, a potom djevojke i snimio, ruski mediji navode kao 33-godišnjeg Alekseja Kontsova, državljanina Rusije, a on sam je navodno kazao kako je napravio 'fatalnu pogrešku' objavivši eksplicitni video.

S obzirom na to da se po strogim zakonima UAE-a zbog toga ide u zatvor, mladi Kontsov unajmio je odvjetnike kako bi ga oslobodili.

Ruska medijska kuća Life, koju drži bivša gimnastičarka i navodna ljubavnica Vladimira Putina, Alina Kabaeva, objavila je da je u projekt bilo uključeno oko 40 modela u dobi od kasnih tinejdžerskih godina do ranih dvadesetih. 

Nekoliko od njih prikazano je na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama koja je razjarila Emirate, a sada se suočavaju s kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci i globom od 5000 dirhama (oko 8760 kn).

20. travanj 2021 17:31