StoryEditorOCM
ViralNEZABORAVNA LEGENDA

Posljednji intervju Toše Proeskoga na dan pogibije: Želim otići u šoping ili u kafić, ali ne mogu

Piše MOZAIK SD
29. siječnja 2023. - 18:03
Toše Proeski: Nisam bezgrešan, svetac, ni anđeo, daleko sam od toga, ali daleko sam i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkako sam poznatDamjan Tadić/Cropix

Veliki pjevači obilježe svoju epohu, ostavljajući trag u svojim slušateljima, u video i audio zapisima. Takav je slučaj s Tošom Proeskim, kojega se i danas mnogi s ljubavlju i poštovanjem sjećaju.

Toše Proeski važio je za omiljenog pjevača anđeoskog glasa kojem su svi predviđali osvajanje svjetske scene! Međutim, sve njegove želje, snovi i nade u trenu su se raspršili. Prije 15 godina poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći kod Nove Gradiške na putu za Zagreb. Samo nekoliko sati prije toga dao je posljednji intervju u kojem je na neki način prorekao svoju sudbinu.

Tada je prvi put priznao da teret slave jako teško podnosi i da zbog toga ne može voditi normalan život. Istaknuo je da bi se volio povući iz javnosti jer ga to užasno umara, ali da mu je glazba svrha, piše Kurir.rs.

image

Ne vjerujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran, rekao je Toše

Damjan Tadić/Cropix

- Želim, ali ne mogu. Mašinerija me strpala, što se kaže, u bubanj i to je to. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, parkiranja. Putovanje do Zagreba, pa povratak, putovanje u Australiju. Griješim, kao i svaki normalan čovjek, svaki dan. Nisam bezgrešan, svetac, ni anđeo, daleko sam od toga, ali daleko sam i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkako sam poznat - požalio se Toše Kanalu 5, prenosi Kurir.

razočarao se u prijateljstva

Također, otkrio je da mu je bilo jako teško pronaći pravu djevojku, jer mu je popularnost oduzela privatnost te ga natjerala da sumnja je li njegova partnerica s njim zato što ga stvarno voli ili zbog svega što nosi njegovo ime.

- Nije ugodno. Za ljubav nije presudan ni novac, ni automobili, ni bilo što drugo. Znam koje su prave vrijednosti. Takvu curu želim, bio je odlučan.

S druge strane, jako se razočarao u prijateljstva.

- To me stvarno spušta na zemlju. Ne vjerujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran. Želim prošetati, otići u šoping, otići navečer u kafić, ali ne mogu. Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da nisam izašao više od šest-sedam godina, prošetao gradom i rekao: Ovo mi se sviđa, ući ću i kupiti ga. Misliš da ne želim? Želim kao i svi normalni ljudi - zaključio je vidno uznemireni Toše.

‘Dušo moja, čuvaj mi se‘

Njegova velika ljubav bila je rukometašica Andrijana Budimir, a o njihovoj romansi puno se pisalo, pogotovo posljednjih nekoliko mjeseci prije pjevačeve smrti. No, vješto je izbjegao tu temu.

- Želim zaštititi barem jedan dio života. Često smo zajedno kao prijatelji. Vrijeme nosi svoje. Bude li novosti, obavijestit ću vas na vrijeme - rekla je regionalna zvijezda.

Na kraju gostovanja voditeljica mu je samo poželjela sretan put u Zagreb, gdje je trebao snimati spotove za nove pjesme.

- Znaš koliko te volim. Dušo moja, čuvaj mi se. Nemoj svoju energiju dijeliti na sve strane - rekla mu je voditeljica i čvrsto ga zagrlila.

- Moram - kratko joj je odgovorio Toše i krenuo svojim putem, piše Kurir.rs.

Žalost zbog odlaska Toše Proeskog i danas je prisutna u cijeloj regiji, dokle je god dopirao glas toga popularnog i dragog, odličnog pjevača.

image

Toše Proeski: Za ljubav nije presudan ni novac, ni automobili, ni bilo što drugo. Znam koje su prave vrijednosti. Takvu curu želim

Davor Pongračić/Cropix
02. svibanj 2024 06:25