StoryEditor
ViralKAD JE RONALDOVO...

Ronaldova odbačena kapetanska traka s utakmice Srbije i Portugala prodana na dražbi za 63.560 eura! Novac ide za liječenje bebe iz Kragujevca

Piše HINA
2. travnja 2021. - 16:44
Pedja Milosavljevic/AFP

Kapetanska traka Cristiana Ronalda, koju je, napuštajući nogometnu utakmicu Srbije i Portugala u Beogradu, bacio na teren nezadovoljan jer mu nije priznat zgoditak, prodana je na humanitarnoj dražbi za 63.560 eura, namijenjenih liječenju šestomjesečnog dječaka, oboljelog od spinalne mišićne atrofije.

Ronaldovu traku s trave beogradske Marakane pokupio je mladi vatrogasac Đorđe Vukićević i donirao s namjerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu Đorđeviću, a poslije trodnevne dražbe na specijaliziranom portalu Limundo otkupila ju je beogradska kladionica Mozzart.

Portugalski reprezentativac kapetansku je traku skinuo i bacio na travu izlazeći s terena u sudačkoj nadoknadi kvalifikacijske utakmice Srbija-Portugal za svjetsko prvenstvo Catar2022. Prethodno je dobio žuti karton prosvjedujući zbog odluke suca Dannya Makkelia da ne prizna pogodak kada je srpski stoper Stefan Mitrović, poslije Ronaldova šuta, izbacio loptu iza gol-linije.

Humanitarna organizacija "Zajedno za život" ubrzo potom je objavila da će Ronaldova kapetanska traka biti dostupna na humanitarnoj dražbi, kako bi se prikupila pomoć za šestomjesečnog dječaka iz Kragujevca koji ima rijetku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1).

Za liječenje dječaka potrebno je 2,5 milijuna eura pa je njegova je obitelj ranije javno zatražila pomoć građana Srbije, a  akciju se uključila i humanitarna zaklada "Budi human", bivšeg vaterpolskog reprezentativca Aleksandra Šapića, koja novac prikuplja akcijom slanja SMS-om troznamenkaste poruke 973 na broj 3030.

Na društvenim mrežama u Srbiji na početku dražbe pojavio se i poziv Cristianu Ronaldu da sam otkupi svoju kapetansku traku i tako pomogne liječenju oboljelog dječaka, ali Ronaldov PR tim nije reagirao na te pozive.

15. travanj 2021 15:11