StoryEditor
ViralVELIKAN O VELIKANU

Šerbedžija o Balaševiću: ‘Veliki pjesnik koji je rekao NE ratu‘

Piše PSD
20. veljače 2021. - 08:26
Goran Šebelić/Cropix

Ta vijest me užasno pogodila. Nemam riječi jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti s njima. Osjećam se isto kao kada je Arsen umro, rekao je glumac Rade Šerbedžija povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića za Nova.rs.

“Bio je velik, veličanstven pjesnik. Božanstven pjesnik, koji nije samo pjevao svoje pjesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovjek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je NE ratu. Rekao je NE nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast”, uspio je da prokomentirati glumac za Novu.rs.

U Balaševićevom filmskom prvijencu “Kao rani mraz”, za koji je napisao scenarij i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od, kako je neslužbeno rečeno portalu Nova.rs, posljedica bolesti izazvane koronavirusom.

Gostujući prije nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmijeh, nazvao “fantastičnim momkom”, spremajući se da se sretne s njim u Novom Sadu.

“To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam”, rekao je Šerbedžija.

Izdvojeno

28. veljača 2021 17:38