StoryEditor
ViralPORUKE NA INSTAGRAMU

Severina objavila ‘Grad bez ljudi‘, Sandra ‘ponos što je Hrvatica‘, Doris Pinčić podijelila ‘Priču za roditelje‘: poznata lica odaju počast Vukovaru

Piše M.P.
18. studenog 2020. - 17:03
SeverinaBruno Konjević/Cropix

Brojna poznata lica iz javnog života na Instagramu odaju počast gradu heroju Vukovaru, a među njima je i Severina, koja je citirala refren svoje pjesme "Grad bez ljudi": "Vidjela sam grad bez ljudi, pobjednika kako gubi, anđele na stupu srama, djecu koja plaču sama...", te objavila video s nastupa.

Među prvima je na objavu reagirala Anica Kovač:

"Često se u ovo doba sjetim tvoje pjesme. Daj Bože pameti i vjere u dobro sutra", a brojni su naveli kako ih je potresla svojom izvedbom i izmamila im suze.

Bivša manekenka i poduzetnica Ljupka Gojić Mikić izazvala je brojne reakcije objavom potresne fotografije "djevojčice u plavom kaputiću", Željke Jurić, uz poruku "Da više nikad ni jedno dijete ne pati". 

Sandra Perković je objavila fotografiju vukovarskog Vodotornja te navela uz hashtag "ponosna što sam Hrvatica":

"Hrvatska pamti. 18.11.2020. - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnj. Diljem Hrvatske zapaljene su svijeće i izgovorene molitve u spomen na žrtve Domovinskog rata od 1991. do 1995. i pada vukovarskih obrambenih snaga 18. studenoga 1991. godine".

Objava Doris Pinčić izazvala je podijeljene reakcije, i oduševljenje prekrasnom pričom neprežaljenog vukovarskog radijskog reportera Siniše Glavaševića, i kritike na račun političkog djelovanja njegovog sina Bojana Glavaševića.

Pjevač Jacques Houdek također je na Facebooku podijelio poznate riječi Siniše Glavaševića.

"Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu.

Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se!

Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?

Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi.

Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti!

A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi."

Voditeljica Monika Kravić na Instagramu je objavila dječji crtež, koji je sve rekao.

image
Posveta Monika Kravić
Instagram

Izdvojeno

04. prosinac 2020 02:38