StoryEditorOCM
ViralOSTAJE ‘ZAROBLJENA‘

Šokantna presuda: usprkos brojnim apelima javnosti, otac Britney Spears zadržat će skrbništvo nad kćeri

Piše PSD
1. srpnja 2021. - 16:09

Najnoviji pokušaj tima Britney Spears da makne njezina oca s mjesta skrbnika i vrati joj neovisnost pokazao se neuspješnim.

Sutkinja u Los Angelesu je 30. lipnja odbila zahtjev odvjetnika pop zvijezde Samuela D. Inghama III. da Jamie Spears prestane biti njezin zakoniti skrbnik koji upravlja njenim financijama, karijerom i privatnim životom.

Jamie je 2008. imenovan jednim od skrbnika svoje kćeri, a firma za upravljanje novcem Bessemer Trust Company pridružila mu se prošle godine da bi zakonski nadgledala raspolaganje njenim bogatstvom.

image
Mona Edwards/AFP

Ova je odluka je donesena nakon emotivnog javnog svjedočenja zvijezde na sudskom ročištu o njezinom položaju u srijedu, 23. lipnja. Tijekom svojeg izlaganja 39-godišnja pjevačica bila je vrlo kritična prema svom ocu i tvrdila da je "koristio danu mu kontrolu kako bi povrijedio vlastitu kćer."

U to je vrijeme Jamiejev odvjetnik dao svoju izjavu u kojoj se nije referirao na njene optužbe. "Gospodinu Spearsu je žao kad vidi kako njegova kćer pati. Gospodin Spears voli svoju kćer i jako mu nedostaje."

image
Ethan Miller/AFP

Sud je 10. studenoga 2020. godine odbio prethodni zahtjev Britneyjinog pravnog tima da suspendira Jamieja kao upravitelja njezinog imanja. U to je vrijeme sudac također zaključio da će se Jamieju pridružiti Bessemer Trust Company kao pomoćni konzervator.

Dan prije donošenja presude 29. lipnja Jamie je podnio peticiju kojom traži istragu navoda svoje kćeri o maltretiranju i namjernom korištenju skrbništva za vlastite interese. U dokumentu je Jamie napomenuo da posljednje dvije godine nije vodio osobne ili medicinske poslove svoje kćeri.

image
Rich Fury/AFP

Tijekom saslušanja pred sudnicom se okupio velik broj obožavatelja pop dive okupljenih u Free Britney pokret, a podršku su joj pružile i mnoge slavne kolegice. Sve to nije imalo utjecaja na odluku sutkinje koja je zaključila kako se Spears ne može brinuti sama za sebe.

20. travanj 2024 00:49