StoryEditorOCM
Viral‘POGRIJEŠIO SAM...‘

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ispričao se istarskim vinarima: To što je ne volim malvaziju ne znači da nije dobra

Piše Anita Belak Krile
7. ožujka 2021. - 13:10

Nakon što je ničim izazvan, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju Face popljuvao istarska malvaziju, danas se odlučio ispričati.

Za malvaziju je Vučić prvotno kazao da je odvratno vino koje se ne može piti. U intervjuu je usput spomenuo kako bi na taj način ilustrirao tvrdnju kako Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju pa tako bezrazložno zbog sentimenata piju loša vina kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino.

Njegovo omalovažavanje vina, izazvalo je niz reakcija, pa je tako predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić, uz reakciju priložio i fotografiju s čašom istarske malvazije.

- Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja. Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši dragi prijatelji i gosti čije je srce u Istri ne misle tako – naveo je Miletić

U svojoj se objavi referirao i na pokojnog Đorđa Balaševića, čija obitelj ima kuću u Istri.

- Da citiram našeg neprežaljenog panonskog mornara, Čija je Istra, njegov je svet! Živjeli! - napisao je Miletić uz hashtagove #vivaIstra i #vivamalvazija

Vučić se pak danas putem Instagrama ispričao zbog te izjave.

- Napravio sam mnogo grešaka i pravim ih svakog dana. Valjda je to razlika između normalnih ljudi i onih koji se prave da su bezgrešni. A veliku grešku napravio sam neki dan u jednom političkom intervjuu zbog koje mi je iskreno žao i zbog koje se kajem. Ne zato što nisam rekao ono što mislim. Ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije.

Ali sam netko tko nema pravo vrijeđati trud i rad vinograda i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji marljivo rade da ga prodaju na tržištu. Molim sve vinare u Istri da mi oproste, jer to što ja nešto ne volim ne znači da nije dobro. Molim da mi oproste i da im unaprijed kažem hvala što mi opraštaju, a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim - poručio je Vučić.

20. travanj 2024 03:34