StoryEditorOCM
ViralNIŠTA OD ČESTITKE

Tata iz Ploča želio je kćer za rođendan razveseliti porukom od Rozge. Obratio se prijatelju pjevačice za pomoć, ali ga dočekao - ‘hladan tuš‘!

Piše Mozaik SD
8. ožujka 2022. - 09:03

Jedan od najboljih prijatelja pjevačice Jelene Rozge, PR stručnjak Mate Rončević, koji živi u Zagrebu, a odrastao je u Pločama, danas je na Facebooku objavio status u kojem je napisao kako ga je nekadašnji školski kolega zamolio za pomoć.

Naime, tata jedne djevojčice čuo je kako je Mate dobar s Jelenom, pa ga je zamolio da pjevačica njegovoj kćerki snimi rođendansku poruku. Ipak, Rončević ga je odbio, jer se sjetio kako se taj isti muškarac prema njemu nije dobro odnosio u školi.

image
Jelena Rozga i Mate Rončević dugogodišnji su prijatelji.
Darko Tomas/Cropix

Njegov status prenosimo u cijelosti i bez gramatičkih korekcija.

- Ako sam ista u ovih 15 godina napravio to je da sam poslao na milijon čestitki za rođendane, svadbe, krštenja, imendane.... ko je god pitao, ljudima koje znam i ne znam.... kada bi me zamolili može li im Rozga to napraviti, snimiti wu poruku, fotkati se .... šta god treba. Znam da to ljudima znaci i nikada mi nije teško.

Stigne mi jučer poruka: Mate legendo stara..... maloj mi je rođendan, ona najviše voli Jelenu Rozgu, jel bi joj mogla ona čestitati rođendan rekli su mi da si ti dobr s njom. Nisam odmah prepoznao čovjeka, al prezime je bilo od dole odakle sam ja, pomislim pa ljudima od doli kako da to ne napravim, na moje ljude od doli sam posebno slab.

image
Mate Rončević je PR stručnjak.
Marko Miscevic/Cropix

Onda pogledam malo bolje i prepoznam čovjeka i sjetim se da me je u osnovnoj školi nazivao ružnim i pogrdnim imenima. Pamti to covik, ružne rici uvik bole.

Pa mu odgovorim: Evo me legendo, dobro sam zdravo i pravo. Znaš ja sam legenda bio i onda i sada, tvojoj predivnoj kćerkici sretan rođendan, al čestitku neće dobiti jer caca joj je kreten i eto divne lekcije kojoj se nadam da ćeš svoju djecu naučiti: uvik budi dobar i drag prema svim ljudima.

Stvarno mi je zao djevojčice, nije dite ništa krivo sto joj je caca kreten bio, možda vise nije, al zao mi je i mene onda bilo. Budite uvik dragi jedni prema drugima, to vam se uvik u životu vrati. Ne raspravljate ispod mog posta sto vi mislite da sam trebao napraviti, vi radite sto ja za vas najbolje, ja sam napravio sto je za mene najbolje!

Matin status do ovog je trenutka 'lajkalo' više od 230 ljudi, a iako je zamolio da se ispod objave ne raspravlja, mnogi su poželjeli ostaviti svoj komentar. Među njima su se našli i glumica Nataša Janjić i nekadašnja Miss Hrvatske Lejla Filipović, inače supruga Tarika Filipovića.

Gotovo svi su ga podržali u njegovoj odluci, iako se našao i jedan komentar koji je osudio njegov čin.

- Sa ovim postupkom si isti kao on. Da si ispunio djetetu želju bio bi "veličina od čovjeka" ovako sorry, napisala mu jedna Facebook prijateljica, na što joj je Mate odgovorio: Vjerovatno da, al sam postupio kao što bi postupio onaj Mate s 10 godina kojeg je to tada bolilo, i osjećam se super zbog toga, sorry.

05. svibanj 2024 02:47