StoryEditorOCM
ViralIZNENADNA SMRT

Tko je bio Vidoje Ristović? Potomak je bogate srpske obitelji, a samo na vjenčanje s Nikolinom potrošio je tri milijuna kuna. Upoznali su se u avionu

Piše lenka Gospodnetić/SD
8. svibnja 2022. - 13:20

Iznenada je, u svojoj 44. godini, preminuo Vidoje Ristović, suprug nekadašnje TV-voditeljice Nikoline Pišek, koja je nakon vjenčanja 2013. godine na Azurnoj obali uzela njegovo prezime, Ristović. Par je godinu dana kasnije dobio kćerkicu Unu Sofiju, i to je oboma drugo dijete; Nikolina već ima kćer Hanu, a kćer (Mateu) iz prethodnog braka ima i sad na žalost pokojni Vidoje.

Potresnu vijest potvrdila je bolom shrvana Nikolina, a tragedija je vrhunac nedaća koje su u posljednje vrijeme snašle lijepu voditeljicu; novinske stupce punio je incident koji se njoj i obitelji dogodio na ljetovanju u jednoj vili u Kaštelima, a potom je preživjela i trovanje plinom, zbog čega je dobila trajno oštećenje pluća. Spašena je upravo zahvaljujući pravodobnoj intervenciji supruga joj Vidoja, a koji je uzrok njegove iznenadne smrti još nije poznato.

Nikolina je uvijek bila intrigantna medijima zbog javnog posla kojim se bavila, kao i zbog atraktivnog izgleda i uvijek zanimljivog modnog "stajlinga". Prije Vidoja bila je u dugogodišnjoj vezi sa sportašem i roniocem Kristijanom Curavićem, no mir je pronašla u vezi s nekoliko godina mlađim Vidojem, karizmatičnim diplomiranim povjesničarem umjetnosti s kojim je "kliknula" brzo nakon poznanstva. On je, pak, ostavljao dojam galantnog i "svjetskog" muškarca, te iznad svega obiteljskog čovjeka koji rado boravi i fotografira se u društvu voljenih kćeri, i odan je supruzi.

image

Nikolina i Vidoje za vrijeme odmora na Hvaru.
 

Damjan Tadić/Cropix

K tomu, da drži do prijatelja kao "druge familije" pokazao je raskošnom rođendanskom feštom prošle godine, kad je oko sebe okupio drage ljude u jednom beogradskom restoranu te ih "bećarski" počastio azijskim delicijama i vrhunskim šampanjcem uz retro-hitove folkerice iz "stare garde", Lepe Brene, čije je pjesme po njegovoj želji puštao DJ.

Vidoje je s instagramskom publikom rado dijelio ono što ga veseli u privatnom životu, bio je hedonist i djelovao kao širokogrudna osoba, možda i malko "kratkog fitilja" jer je izrevoltiran tretmanom na "ljetovanju iz pakla" u Kaštelima zaradio kaznenu prijavu za prijetnje smrću vlasniku vile koji je obitelj u unajmljenom objektu navodno uznemiravao.

Srpski mediji pisali su i da je kazneno pogonjen za nezakonito posjedovanje oružja, naime 2011. godine osuđen je na šestomjesečni kućni pritvor zbog rečenog krimena.

Javnosti je svakako bilo intrigantno kako jedan mladi čovjek s diplomom povjesničara umjetnosti može zaraditi toliko bogatstvo (samo vjenčanje na Azurnoj obali stajalo je preko tri milijuna kuna, a uz svadbenu feštu sedamdesetak uzvanika počašćeno je i smještajem te avionskim kartama), no odgovor je jednostavan: Vidoje je obrazovani potomak bogate familije. Njegov otac Viktor Ristović kojega su zvali Miša Grof bio je trgovac umjetninama i antikvitetima koji je devedesetih godina osobito dobro poslovao te osigurao obitelj.

image
Damjan Tadić/Cropix

Vidoje je ranije bio oženjen i ima dvanaestogodišnju kćer, a suprugu je ostavio zbog ljubavi prema glumici Katarini Radivojević, koja je međutim u vrijeme kad je između njih planula romansa započinjala karijeru u Americi. Toj vezi je navodno fatalna bila upravo razdvojenost...

Ristović i Pišek upoznali su se, pak, tijekom avionskog leta, susreli ponovno u Dubrovniku pa u Crnoj Gori, a veza se razvila kad su već snimljeni zajedno na jednom splavu u Beogradu. Uslijedilo je vjenčanje koje je samozatajnog Vidoja opet lansiralo u žižu medijskog zanimanja, a posljednjih je godina par najavljivao nastavak zajedničkog života u Zagrebu, gdje su kupili kuću koju je darovita Nikolina preuređivala.

image
Darko Tomaš/Cropix

U braku, premda financijski neopterećenom, ona međutim nije besposličarila nego je pokrenula vlastitu modnu liniju odjeće, i u svemu je imala podršku svog Vidoja.

On pak nije krio koliko je poštuje i često joj je upućivao znakove pažnje; odani suprug Vidoje tako je pokazao za Osmi mart cvjetni aranžman sastavljen od crvenih ruža namijenjenih Nikolini, kao i prekrasan buket kojeg joj je darovao za Valentinovo ove godine.

Na žalost, to je bilo posljednje cvijeće od njega za nju...

24. travanj 2024 01:05