StoryEditorOCM
ViralSLOBODANKA BOBA

U 79. godini umrla poznata spikerica HRT-a. Njezin smo glas slušali u legendarnoj reklami s nekadašnjom Miss Jugoslavije Anom Sasso

Piše Hina
9. listopada 2022. - 22:30

Poznata spikerica HRT-a Slobodanka Boba Antoniazzo umrla je noćas u Zagrebu u 79. godini, izvijestila je u nedjelju Hrvatska radiotelevizija.

Javne nastupe Slobodanka Boba Antoniazzo počela je u vukovarskom amaterskom kazalištu, a u radijskom eteru prvi je put na Radiju Vukovar. Surađivala je s Radijem Kopar, a tijekom karijere na Radiju Pula bila je angažirana i kao glas iz policijskog megafona, kojim se Puljane pozivalo da dočekaju Indiru Gandhi.

Na Pulskome filmskom festivalu 1970. bila je voditeljica. Na Radio Zagreb prešla je 1972. i radila do umirovljenja, honorarno i poslije. Surađivala je i s tadašnjom Televizijom Zagreb, a za list Radio-televizije Zagreb, nakon reportaže Biokovske impresije, s dežurstva na odašiljaču pisala humoreske.

Od mnogih njezinih profesionalnih zadataka ističe se i legendarna televizijska reklama za napitak Pipi iz 1983. Tadašnju misicu pratio je upravo glas pokojne Bobe Antoniazzo.

20. veljača 2024 14:25