StoryEditor
ViralSTRAŠNO RAZDOBLJE

Ubojstvo ga je potpuno shrvalo: Alec Baldwin se povlači iz glume, snimljen je u društvu supruga i sina ubijene snimateljice

Piše M.P./PSD
25. listopada 2021. - 19:35

Holivudski glumac Alec Baldwin (63) otkazao je sve svoje projekte i povlači se iz svijeta glume na neko vrijeme, navodi britanski tabloid Mirror.

Nakon što je zbog njegovog pucnja poginula snimateljica i direktorica fotografije Halyna Hutchins (43) i teško ozlijeđen redatelj Joel Souza (48), glumac je priznao kako prolazi kroz neizmjerno teško razdoblje.

image
Halyna Hutchins snimljena 2018. godine
Sonia Recchia

Nesreća se dogodila na snimanju vesterna "Rust" u Novom Meksiku, u drvenoj crkvi, kada je Baldwinu predan pištolj Colt s mecima, svega nekoliko sekundi nakon što su mu producenti uzviknuli "hladan pištolj", piše Gloria.hr .

- To je način na koji se on nosi s teškim situacijama u životu. Kad god da se nešto teško dogodi, povuče se. Svi znamo da je to bila nesreća, ali on je apsolutno shrvan, rekao je izvor blizak Baldwinu.

image
Alec Baldwin u Santa Feu u društvu supruga Halyne Hutchins
Profimedia

Od četvrtka je u kontaktu sa suprugom poginule, Ukrajincem Matthewom, koji je sa sinom Androsom (9) stigao u Novi Meksiko na komemoraciju za njegovu suprugu koja je održana u petak u Santa Feu u organizaciji Međunarodnog saveza kinematografa. Svi okupljeni zapalili su svijeću te naglasili kako traže bolju sigurnost na setu te bolje osiguranje za sve koji su na snimanju.

Ipak, neki tvrde kako se nesreća mogla izbjeći.

Hollywoodski stručnjak za oružje je za New York Post izjavio kako Bladwin nije slijedio prvo pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem.

Stručnjaci se slažu kako napunjen pištolj nikada ne smije biti na setu te im nije jasno kako nitko prije snimanja nije provjerio opremu.

image
Jedan od filmskih revolvera
David Mcnew

- Neovisno je li napunjen ili nije, pištolj se na snimanju baš nikada ne smije uperiti u drugom čovjeka, rekao je Bryan Carpenter. Zbog toga bi se Baldwin mogao suočiti s ozbiljnim pravnim problemima, uključujući i ubojstvo iz nehaja, rekao je za The Post odvjetnik Joseph Costa. Inače, Baldwin je na setu bio i glavni producent pa i ta činjenca komplicira situaciju.

Iza smrtno stradale snimateljice ukrajinskog podrijetla nalazi se 30 dugometražnih i kratkih filmova te televizijskih miniserija, uključujući lani snimljen film "Archenemy" u kojem glumi i Joe Manganiello, suprug Sofie Vergare, dok se među producentima nalazi Elijah Wood, glumac koji se proslavio u trilogiji "Gospodar prstenova".

item - id = 1137880
related id = 0 -> 1143970
related id = 1 -> 1143958
28. studeni 2021 21:30