StoryEditorOCM
ViralSUOSJEĆANJE ILI HIT?!

Ukrajinci će pobijediti na Eurosongu? Pogledajte situaciju na kladionicama, Hrvatskoj se loše piše, gori smo od većine, među ostalim i od Srbije i Crne Gore

Piše Mozaik SD
3. ožujka 2022. - 14:27

Premda u ovom trenutku još nisu poznate sve pjesme koje će se natjecati na ovogodišnjem Eurosongu, klađenje na pobjednika uveliko traje.

Najveće šanse za pobjedu na ovogodišnjoj Euroviziji ima Ukrajina kojoj kladionice daju 25 posto šanse za pobjedu, druga je Italija sa 17 posto šanse.

Od ukupno 40 zemalja koje će nastupiti na Eurosongu, predstavnici Hrvatske Miji Dimšić i pjesmi "Guilty Pleasure" kladionice, nažalost, izgleda kao da ne predviđaju niti ulazak u finale!


Naša predstavnica na Eurosong sceni u Torinu trenutno se nalazi tek na 31. mjestu. Pogledajte na tablicama kojim se pjesmama i državama daju najveće i najmanje šanse.

image
Screenshot Eurovisionworld.com
image
Screenshot Eurovisionworld.com

Ukrajinskim predstavnicima silno su porasle šanse za pobjedu otkad se događa nemila ruska agresija na njihovu zemlju.

Na stranici za klađenje uz ime Ukrajine stoje plavo i žuto srce u znak podrške.

I prije samih ratnih događanja, izbor ukrajinske predstavnice na Eurosongu pratila je drama.

Najprije je za predstavnika na Eurosongu 2022. izabrana pjevačica Alina Pash, ali se povukla s natjecanja nakon što je nastala pomutnja zbog njezinih odlazaka na Krim, kojeg je Rusija okupirala 2015. godine.

Kao razlog povlačenja, Alina je navela kako ne može podnijeti mržnju i pritisak.

"Građanka sam Ukrajine, slijedim ukrajinske zakone i uvijek nastojim svijetu donijeti ukrajinske vrijednosti i tradiciju.

Kako je ova priča ispala, nije ono što sam utkala u svoju pjesmu.

Umjetnica sam, a ne političarka. Nemam vojsku PR ljudi, menadžera i odvjetnika koji mogu odoljeti svim napadima i pritisku, upadu na moje profile na društvenim mrežama; prijetnje. I apsolutno je neprihvatljivo što si ljudi dozvoljavaju bez razumijevanja situacije i zaboravljanja digniteta svakog stanovnika Ukrajine!

Ne želim ovaj virtualni rat i mržnju. Glavni rat sada je onaj vanjski, koji je u došao u moju zemlju 2014. Ne želim biti više u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za ukrajinsku predstavnicu na Eurosongu. Nažalost. Žao mi je." - napisala je na Instagramu.

Ukrajinska televizija UA:PBC izabrala je potom novu pjesma, skladbu "Stefania", koju izvodi Kalush Orchestra.

Ako je dosad niste čuli, evo prilike, pa sami procijenite ima li pjesma šanse za pobjedu samo zbog suosjećanja s Ukrajincima ili bi svejedno "pucala" visoko?

23. travanj 2024 11:30