StoryEditorOCM
ViralBIT ĆE VESELO

Večeras počinje ‘Farma‘, u showu je pet Dalmatinaca: Playboyeva zečica Ena Friedrich, dvije pjevačice, kliški Piccasso i poznata Zadranka...

Piše A. Mt.
5. listopada 2020. - 13:19

Nova sezona popularnog reality showa, koji ove godine nosi naziv "Farma More i Maslina" sa svojim emitiranjem počinje večeras na Novoj TV.

Uz novog mentora Juru Čudinu, novog voditelja Franu Ridjana koji dijeli voditeljsku palicu s Miom Kovačić, nova sezona donosi brojne novitete – Farma se preselila u srce Dalmacije te postala moderna, a koje sve čari krije, otkrit će 14 natjecatelja koje ćemo pratiti u idućim tjednima.

No, prije nego što stupe na farmersko imanje na kojemu će živjeti, raditi i uživati, pred odabranom ekipom stajat će niz izazova u kojima će se pokazati tko je među njima lider, tko je najsnažniji, tko je najlukaviji, a moglo bi i isplivati tko je među njima najslabija karika.

Među kandidatima su i Maja Bajamić i Marina Tomašević. A evo i kompletne peteročlane ekipe iz Dalmacije.

JURICA GALIĆ JUKA

44 g., Split, fotograf i bloger

Jurica Galić Juka dolazi iz Splita, u sretnom je braku te otac dvoje djece. Do 2012. godine živio je žestokim životom – bio je zagriženi navijač, redar u klubu, a onda, kako ističe, tijelo mu je reklo dosta

Juka ostavlja svoj dotadašnji život iza sebe te se u njemu bude talenti putopisca, fotografa, blogera... Otada je proputovao 70 država svijeta, obišao planet od najveće špilje svijeta Son Doong u Vijetnamu do Uskršnjeg otoka, od Černobila do pustinje Atacama, osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih fotografskih nagrada, održao više od 200 putopisnih tribina diljem Hrvatske i regije, organizirao 12 samostalnih fotoizložbi.

Osim putopisa, fotografije Juka radi u tehničkoj službi jedne tvrtke, a predsjednik je i udruge "TheMladichi". Kao jedan od svojih najvažnijih projekata na kojima je radio, Juka izdvaja dokumentarnu seriju "Nomad", koju potpisuje kao scenarist i voditelj.

Osim s obitelji, svoj dom Juka je jedno vrijeme dijelio i s neobičnim životinjama, od kojih se ističu zmije, sove i majmuni. Zaneseni je kolekcionar antikviteta i prirodoslovnih eksponata, posebice minerala i fosila.

Aktivno trenira kickbox, a na tijelo redovito tetovira najljepšu fotografiju sa svake ekspedicije. Za sebe kaže da posjeduje pobjednički mentalitet, uz iznimnu karizmu i fanatičnu odlučnost, a mana koju bi izdvojio je visok ego, no, ističe – radi na tome i svaki dan je sve uspješniji.

Ne voli ljude bez duha, ekstremiste, šoviniste, lažljivce, rasiste, nasilnike... Životni moto mu je da ne pobjeđuje uvijek najbolji, već najuporniji, a o svojoj borbi na "Farmi" kaže: ''Borim se kao lav za pobjedu, reagiram kao vitez kada izgubim!''

STJEPAN JUKIĆ

30 g., Klis, slikar umjetnik

Stjepan ili kako ga zovu, "Kliški Picasso” je umjetnik u pravom smislu riječi. Živi od prodaje svojih slika. Novac koji zaradi potom uloži u boje, platna i putovanja, a u Klis se vrati kada su prazni džepovi. Fasciniran je Kubom i njihovim mentalitetom, tj. lakoćom življenja.

Prijatelji ga opisuju kao produhovljenog slobodnjaka, mudrog, odmjerenog, kreativnog, karizmatičnog, plemenitog, s odličnom moći zapažanja.

image
Stjepan Jukić
Stjepan Jukić


Mane su mu, navodi, da svijet gleda kroz ružičaste naočale, živi za danas i ne zna stati. Kaže da nije konfliktna osoba te ako i dođe do nekakvog konflikta, riješi ga razgovorom.

Odbijaju ga glasni i impulzivni ljudi te povišeni tonovi. Kroz život se vodi motom „Go with the flow”. Vegetarijanac je i opušta se uz more, sunce i šetnju.

''Slikam i stvaram, putujem i uživam u tišini. Bavim se svim onim što me dida naučio od malih nogu. Vrtlarim i stalno su mi ruke u zemlji, a zemlja je ujedno i velika inspiracija zadnjoj seriji slika na kojoj radim'', otkriva.

ENA FRIEDRICH

33 g., Zagreb, model

Ena je povjesničarka umjetnosti, radi kao model, a može se pohvaliti i karijerom Playboyeve zečice te blogerice. Rođena je u Trogiru, odrasla u Primoštenu pored Šibenika, a živi u Zagrebu.

Ena kao glavni događaj u svom životu navodi trenutak kada ju je Zvonimir Kušec pitao bi li htjela postati model, to joj je uvelike promijenilo život. Opisuje se kao jednostavna, tolerantna i jako tvrdoglava osoba.

Hobiji su joj čitanje, dizajniranje, šivanje odjeće, kupovanje šminke, odjeće, sakupljanje cipela. Ena se okušala i u glumi, gdje je odigrala i jednu kratku ulogu u bollywoodskom filmu. Nije sklona životinjama, no kaže da će na Farmi dati sve od sebe.

MARINA TOMAŠEVIĆ

60 g., Zadar, glazbenica i slikarica

Marina Tomašević rođena je u Kumanovu u Makedoniji, a odrastala je u Zadru. Nakon 15 godina bavljenja glazbom i pjevanja s bendovima i kao solistica, 1989. godine, na poziv Tomislava Ivčića, njezina dugogodišnjeg prijatelja i mentora, odlazi u Zagreb, gdje započinje njezin diskografski rad.

Nakon prerane smrti Tomislava Ivčića, Marina započinje suradnju s Rajkom Dujmićem. Iz te suradnje nastaje album „Nedjelja popodne“, na kojem, osim Rajka Dujmića, sudjeluju i ostali priznati tekstopisci: Nenad Ninčević, Alka Vuica i drugi. Kao vrhunska zabavljačica i pjevačica, Marina je od 1981. godine pa do danas vrlo rado viđena gošća u dijaspori i nebrojeno je puta obišla SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Njemačku, Švicarsku, Austriju, Švedsku i Belgiju.

image
Marina Tomašević


Za sebe kaže da je pozitivna i otvorena, a kao svoju manu navodi da voli puno pričati. Osim glazbe bavi se i slikanjem - tehnikom vinorel, u čemu je također vrlo uspješna, a i stekla je status slikarice Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Najbolje se opušta u samoći, crtajući i meditirajući.

MAJA BAJAMIĆ

29 g., Split, pjevačica i glumica

Maja je pjevačica i glumica – članica ansambla kazališta (jazz i cabaret klub "Kontesa"), a osim po pjevanju gledateljima je poznata i po sudjelovanju u showu "Tvoje lice zvuči poznato", u kojemu je odnijela pobjedu. Za sebe kaže da je iskrena, ne voli gubiti, a s vremenom se uči nositi s porazima. Cijeni umjetnost, ljepotu.

Smatra da bi mogla pobijediti u showu "Farma More i Maslina", jer je sva njezina imovina u njoj, kao i sve što još nema. Veseli se sudjelovanju u showu jer je u vrijeme koronavirusa i lockdowna s bakom i tatom posadila 70 kg krumpira, tikvica i paprike.

Voli raditi u vrtu, a opušta se u miru sama sa sobom, kavom i komadom papira u ruci. ''Radije sam solo igračica, ali kad je tim u pitanju, opet dajem sve od sebe. Gorim za svoj tim. Odgovorna sam i prilagodljiva za dobrobit tima. Borbena, altruistična i empatična'' kazala je Maja.

17. travanj 2024 00:13