StoryEditorOCM
ViralNEŠTO NEVIĐENO!

Video: stotine ptica u letu se samo srušilo na tlo i potpuno prekrilo nogostup. Postoji nekoliko teorija zašto se to desilo

Piše PSD
16. veljače 2022. - 12:25

Stotine kosova pale su s neba 7. veljače u gradu Cuauhtemoc u Meksiku, a zabrinjavajuća pojava je snimljena CCTV-om. Može se vidjeti kako žutoglave ptice selice padaju na zemlju kao jato. Kada je policija pozvana na mjesto događaja oko 8:30 ujutro, nogostup je bio zatrpan mrtvim životinjama.

Na snimci se vidi dio jata kako odlijeće dalje, dok drugi ostaju nepomični na tlu. Pretpostavlja se da se sam incident dogodio u 5 sati ujutro. Žutoglavi kos svake zime putuje na jug u Meksiko iz Kanade.

Veterinar koji je pregledao uginule ptice sugerirao je da su možda umrle nakon udisanja otrovnih para, možda iz grijalice, piše lokalni list El Heraldo de Chihuahua. Veterinar je također rekao da su ptice možda bile pogođene strujom putem električnih vodova.

Neki korisnici društvenih mreža šprekulirali su da je incident mogao biti 'žamor' – kolektivno kretanje ptičjih jata često je uključivalo nagle promjene smjera – što je pošlo po zlu. Dr. Richard Broughton, ekolog iz britanskog Centra za ekologiju i hidrologiju, složio se s tim, rekavši da je gotovo siguran da je ptica grabežljiva prouzrokovala žamor koji se obrušio prema tlu.

Sličan fenomen viđen je tjedan dana prije, kada je 200 ptica misteriozno palo mrtvih s neba u blizini sela Waterston i Hazelbeach u Walesu.

06. svibanj 2024 13:00