StoryEditorOCM
ViralŽENA MAJKA KRALJICA

Vjekoslava Huljić u nikad iskrenijem razgovoru priznala Tončici Čeljuski: ‘Tu Grašinu pjesmu obožavam zbog svoje kćeri‘

Piše PSD
29. prosinca 2021. - 09:07

Najproduktivnija autorica na ovim prostorima i utjelovljenje jednog od najpopularnijih vlastitih stihova – žena, majka kraljica, tako je Tončica Čeljuska najavila gošću emisije 'U svom filmu', Vjekoslavu Huljić. 

Iako je dio možda i najutjecajnije obitelji na hrvatskoj estradi i u više od 30 godina karijere napisala je stihove za preko 600 pjesama, po vlastitom priznanju ne voli svjetla reflektora, tako da je ovaj intervju zaista prava rijetkost.

image
Tom Dubravec/Cropix

Iza svake pjesme za koju je glazbu napisao Tonći stoji njezin tekst, a tajna za njihov uspjeh je kaže Vjekoslava, iskrenost. “Ljudi vole čuti istinu, a ponekad i kada ne vole pjesma bude toliko jaka i baš zato ih takne.”

'Dvaput san umra' trebao pjevati Magazin

Ono što svih zanima je kako njene pjesme nastaju. Radila je s različitim pjevačima, pjevačicama i sastavima, pa je pojasnila da je uvijek u glavi imala onoga za koga stihove smišlja. Ipak dogodila se i pokoja iznimka. Da nije kome je namijenjeno nego kome je suđeno pokazala je pjesma 'Dvaput san umra'.

image
Vladimir Dugandzic/Cropix

Vjekoslava je isprva smišljala tekst za novu pjesmu Magazina kada joj se u glavi pojavio refren pjesme. Kako ga je zamislila u muškom rodu, bilo je nezgrapno to mijenjati i Tonći je pokazao Zdenku Runjiću, a on odabrao za Olivera Dragojevića. Čim je čuo, Oliver je nazvao i pitao: “Vjeko jel mi čuvaš tekst?” Ostalo je povijest.

image
Duje Klaric/Cropix

'Petar Grašo je arhetip Dalmatinca'

S obzirom na nedavne vijesti da je njezina kćer Hana u vezi s Petrom Grašom, posebnu pažnju je privukao trenutak u kojem je Vjekoslava ispričala što misli o svom novom zetu. “Petar je arhetip Dalmatinca, sa svojom vanjštinom, sa svojim temperamentom i stavovima. Ima taj mediteranski šarm i stvarno je iskren o onome što pjeva. Sve te žene u publici žele čuti da im nešto tako kaže,” a otkrila je i koja joj je najdraža njegova pjesma. “Obožavam 'Srce za vodiča' jer je tu moja kćer.”

01. svibanj 2024 23:35