StoryEditorOCM
ViralRETROSPEKTIVA

Završila je druga večer Splitskog festivala: dobro raspoložena Doris Pinčić prije izlaska na pozornicu čavrljala s bivšim suprugom Borisom Rogoznicom

Piše Vinko Paić
10. srpnja 2021. - 10:13

-Ima jedna publika pred koju je natježe izaći. Zahtjevna je i time nam je izazov još veći. Gušt nam je doći ovdje i zagrliti vas pogledom. Dobra večer Splite, pozdravio je Duško Ćurlić publiku na Prokurativama u sklopu Retrospektivne večeri Splitskog festivala.

Na pozornici mu se pridružila Doris Pinčić koja je kazala kako večeras slavimo ljude koji su obilježili hrvatsku glazbu čija baština živi i dalje.

image
Ante Cizmic/Cropix

Neposredno prije nego što je izašla na pozornicu Zadranka je sjedila za stolom u blizini pozornice, a u jednom trenutku do nje je došao bivši suprug Boris Rogoznica s kojim je kratko razgovarala.

Četiri Splićanina čije se pjesme pjevaju su Zdenko Runjić, Ljubo Stipišić, Jakov Gotovac i Ivo Tijardović. Sve to u originalnim modernim aranžmanima uz orkestar kojim ravnaju maestro Joško Banov i Tonči Ćićerić.

Publiku je posebno razgalila izvedba Alena Nižetića koji je zapjevao pjesmu 'Galeb i ja'.

image
Ante Cizmic/Cropix

Večer je otvorila izvedba završnog kola iz opere 'Ero s onoga svijeta'. Emotivan trenutak bio je i kad je Damir Kedžo izveo 'Pismo Ćali' što mu je bila dugogodišnja želja.

- Odrastao sam na dalmatinskoj glazbi i klapskoj pjesmi, kod nas se doma slušao Oliver, Vice Vukov, Magazin, znao sam sve njihove skladbe, one starog Magazina. Obožavam taj dalmatinski pop. I obožavam samim tim i Dalmaciju i tako sam sretan što opet, evo nakon 2019. godine pjevam na splitskoj fešti. Tada sam u duetu s Domenicom dobio prvu nagradu publike. U mail pretinac mi stalno stižu poruke iz Splita i pitanja kad ćeš kod nas imati koncert, kad ćeš nam doći pjevati. Mogu kazati kako će to biti brzo, rekao je Kedžo.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Na Prokurativama su nastupili i Tedi Spalato, Goran Karan, Neno Belan, Tomislav Bralić, operna prvakinja HNK Split Terezija Kusanović, klapa Iskon, kao i mlade snage Lorena, Gina, Antonija Dora Pleško

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Među publikom bili su dizajnerica Anamarija Asanović, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i supruga Marijana...

Večer je završila zajedničkom izvedbom pjesme 'O kućo mala'.

23. travanj 2024 12:03