StoryEditorOCM
ViralKAKAV POGLED!

Zlatni olimpijac i polovina najuspješnijeg veslačkog dvojca na svijetu, Martin Sinković, prošetao 27 metara visokom platformom

Piše Red Bull Cliff Divin
28. kolovoza 2021. - 21:17

Otprije je poznato da Martin Sinković uživa u adrenalinskim sportovima. Tako smo ga već nekoliko puta imali priliku vidjeti u sportskim aktivnostima koje su daleko od samog veslanja. Letio je helikopterom, vozio se u 'rally' autu za vrijeme trajanja Svjetskog reli prvenstva u Hrvatskoj, a ovog je vikenda odradio, reklo bi se, 'visinske pripreme'.

image
Red Bull Cliff Divin
Predrag Vučković Red Bull Cliff Divin

Nakon osvajanja olimpijskog zlata prije samo nekoliko tjedana, Martin Sinković otišao je na zasluženi odmor, a zaključio ga je dolaskom na Red Bull Cliff Diving postaju u Mostaru. Dan finala započeo je panoramskim letom u avionu Douglas DC-6B koji je nekoć bio u vlasništvu predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, dok je danas ponos Red Bullove zračne flote Flying Bulls.

„Bilo je super. Avion je predivan i izvana, ali i iznutra. Imali smo dobrog pilota koji nam je s nekoliko manevara u zraku vožnju učinio još zanimljivijom.“

No, dan je tu tek počeo.

image
Red Bull Cliff Divin
Predrag Vučković Red Bull Cliff Divin

Na mjestu gdje tradicija skokova u vodu traje već stoljećima, gotovo jedina 'građevina' kojoj je dozvoljeno postavljanje na čuveni Stari most upravo je Red Bull Cliff Diving platforma. Svojim nevjerojatnim izgledom privlači pozornost, a u svijetu slovi za jednu od najljepših na kojima se održava ovo natjecanje.

Inače platforma se sastoji od betonskih ploča koje ukupno teže čak dvije tone, kao i drvenih greda koje čine oblik ove platforme, a izdiže se 27 metara u visinu iznad hladne Neretve.

Takozvani 'platform walk' dio je Red Bull Cliff Diving postaja diljem svijeta, a platformom u Mostaru prošetao je i Martin.

image
Red Bull Cliff Divin
Predrag Vučković Red Bull Cliff Divin

„Neobično je i neočekivano. Platforma je vrlo mala i bez zaštitne ograde. Na prvu mi je bilo malo zastrašujuće pogledati oko sebe i vidjeti tu količinu otvorenog prostora, ali što sam duže bio gore, osjećao sam se sigurnije. Super iskustvo!“

Podsjetimo, još jedno nevjerojatno izdanje Red Bull Cliff Divinga održano je za vikend u Mostaru pa je grad na Neretvi ugostio najbolje svjetske skakače i skakačice i priredio spektakl za pamćenje!

Žestoka borba vodila se u ženskoj i muškoj konkureciji, a titule najboljih uzeli su Rhiannan Iffland iz Australije i Gary Hunt iz Francuske koji su i na prošlom Red Bull Cliff Diving natjecanju u Mostaru, održanom 2019. godine, odnijeli pobjede. U ženskoj konkurenciji, drugo mjesto zauzela je Adriana Jimenez iz Meksika, dok je na trećem mjestu završila Jessica Macaulay iz Kanade. U muškoj konkurenciji, drugi je završio Constantin Popovici iz Rumunjske, a kao treći na postolje se popeo Nikita Fedotov iz Rusije.

„Nevjerojatan sport, stvarno sam uživao gledajući s koliko preciznosti i s kolike visine natjecatelji skaču u vodu i bore se za bodove u Svjetskom prvenstvu. Svakako ću se vratiti.“, rekao je Martin.

20. travanj 2024 14:18