StoryEditorOCM
ViralDA NISU UMJETNICI

Znate li da je Ceca završila školu za svinjogojstvo? Marina Perazić je mogla izvrsno zarađivati sa svojom diplomom. Evo struka poznatih estradnjaka

Piše M.P.
28. siječnja 2022. - 17:50

Mnoge regionalne zvijezde jedva su završile srednju školu, neke tek i osnovnu, ali određen broj njih se može pohvaliti s diplomama s fakulteta.

Neda Ukraden

S diplomama dvaju fakulteta može se pohvaliti Neda Ukraden: završila je, naime, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet - odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali i da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju, piše Story.

image
Neda Ukraden
Nikša Stipaničev/Cropix

Zdravko Čolić

Zdravku Čoliću je bilo važno završiti Ekonomski fakultet u Sarajevu jer nije mislio da će se glazbom baviti toliko dugo i toliko uspješno.

Darko Rundek

Darko Rundek je osnovnu i srednju školu završio u Zagrebu. Godine 1982. je diplomirao režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu.

image
Mile Kekin
Vladimir Dugandžić/Cropix

Mile Kekin

Nakon završene srednje škole Mile Kekin je upisao je Filozofski fakultet u Zagrebu. Diplomirao je Engleski i Njemački jezik i književnost te je postao profesor spomenutih jezika.

Marina Perazić

Pjevačica Marina Perazić upisala je i diplomirala na Građevinskom fakultetu u Rijeci 1982. godine. Ona je po struci diplomirani inženjer građevinarstva.

Remi

Mirela Priselac Remi iz Elementala završila je engleski i španjolski jezik te književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U srednju školu išla je u gimnaziju, 2. u Križanićevoj. 

DJ Krmak

Goran Žižak, poznatiji kao DJ Krmak, jedna je od najobrazovanijih osoba među "estardnjacima" s ovih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. 

image
Maja Bajamić
Neja Markičević/Cropix

Maja Bajamić

Maja Bajamić je završila srednju medicinsku školu, nakon čega je upisala Filozofski fakultet u Zagrebu. Krajem 2018. godine objavila je na Instagramu da je završila fakultet i postala magistrica sociologije i pedagogije.

Mladen Bodalec

Na Pravnom fakultetu glazbenik Mladen Bodalec diplomirao je 1998. godine. Položio je pravosudni ispit i počeo raditi te kaže za sebe da usklađuje odvjetnički posao i posao tijekom koncerata.

Ivana Lovrić

Pjevačica Colonije Ivana Lovrić se osim atraktivnim glasom može pohvaliti i diplomom. Inženjerica je elektrotehnike.

image
Natali Dizdar
Ronald Goršić/Cropix

Natali Dizdar

Natali Dizdar je nakon osnovne škole upisala opću gimnaziju koju je završila paralelno s teoretsko-nastavničkim odjelom u glazbenoj školi. U Zagrebu upisuje Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2011. diplomirala socijalnu pedagogiju.

Maja Vučić

Maja Vučić, bivša članica nekadašnje zagrebačke ženske pop grupe Divas, diplomirana je psihologinja.

Đani Maršan

Đani Maršan je u Zadru završio Srednju pomorsku školu, a zatim je dvije godine radio kao časnik na brodu. Nakon toga je u Zagrebu upisao Višu školu za vanjsku trgovinu gdje je i 1969. godine diplomirao, a zatim se posvetio glazbenoj karijeri.

image
Ida Prester
Tomislav Krišto/Cropix

Ida Prester 

Ida Prester, pjevačica, televizijska voditeljica, diplomirala je na na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ivana Banfić

Ivana Banfić je završila srednju glazbenu školu, smjer klavir. Nakon završene srednje škole posvetila se profesionalnom pjevanju. Nakon četrdesete godine svog života upisala je studij psihologije i psihoterapije u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu. Diplomirala je 2017. godine.

ZVIJEZDE SA SREDNJOM STRUČNOM SPREMOM

Nives Celzijus završila je prirodoslovno matematičku, 13. gimnaziju u Zagrebu.

Severina navodno nikad nije privela kraju srednjoškolsko obrazovanje, nikada ni ona ni njezin tim nisu komentirali tu informaciju.

Jelena Karlauša je završila srednju turističku školu ali tek iz trećeg pokušaja. Prvo je upisala Zemunsku gimnaziju, zatim je prešla u Politehničku školu, i na kraju je, izvanredno, završila Turističku školu.

image
Ceca Svetlana Ražnatović
Srđan Vrančić/CROPIX

Svetlana Ražnatović Ceca završila je srednju veterinarsku, i to smjer svinjogojstvo.

Folk pjevačica Indira Radić završila je medicinsku srednju školu i neko vrijeme radila kao medicinska sestra prije nego je krenula u glazbene vode.

Milo Hrnić je završio  srednju pomorsku školu - odsjek brodostrojarstva u Dubrovniku. 

Pjevač narodne glazbe Halid Muslimović je metalo-strugar.

image
Marijan Ban
Josko Ponoš/Cropix

Lepa Brena je završila srednju školu za turističkog vodiča. Studirala je turizam, ali nije ga završila. 

Dino Merlin ima bravarski zanat.

image
Edo Majka
Goran Mehkek/Cropix

Edo Maajka završio je srednju Metalsku školu u Zagrebu.

Seka Aleksić je završila je srednju frizersku školu.

Hanka Paldum završila je trogodišnju trgovačku školu.

20. travanj 2024 09:19