StoryEditorOCM
ViralDRUKČIJI OD DRUGIH

Zovu ga najzgodnijim svećenikom na svijetu, pogledajte treninge na kojima pokazuje mišiće i tetovaže, prate se ko ludi

Piše PSD
13. ožujka 2023. - 23:01

Oskar Arngården (38) svećenik je iz Švedske koji broji desetke tisuća fanova, među kojima su uglavnom žene.

I to ne zbog evanđlističkih poruka, nego činjenice da je Oskar, uistinu, jako zgodan muškarac, koji se u svijetu društvenih mreža proslavio mišićavim tijelom i tetovažama.

Kolika je njegova ljubav prema tjelovježbi i definiranoj muskulaturi svjedoči činjenica da se predstavlja kao "crossfitpriest"!

Modernog predstavnika Evangelističke luteranske crkve na Instagramu preko 40.000 ljudi.

"Neki me prate jer im je neobično i znatiželjni su vidjeti svećenika koji je utreniran, a mnoge zanimaju moji treninzi, pa postavljaju i pitanja na tu temu..." - ispričao je Arngården.

Otkrio je da ga je u 14. godini počeo snažno privlačiti svećenički poziv. Teologiju je upisao 2015. godine, a šest godina kasnije se zaredio.

Kaže da je siguran da je to bio pravi put za njega,  također i da duhovni put nikad nije ni najmanje umanjio njegovu ljubav prema sportu, kojim se bavi otkad zna za sebe.

"U mladosti sam igrao nogomet, danas treniram pet puta tjedno" - kaže ovaj neosporno atraktivni svećenik, čija crkva nema ništa protiv ove njegove aktivnosti, ni sljedbe koja ga prati.

Upitan što su, po njemu, greške u crkvi kao instituaciji, kaže:

Oskar i otkriva šta smatra najvećom greškom crkve.

"Velika greška je to što crkva misli da može razgovarati s mladima, a da ih prije svega dobro ne sluša i čuje. Crkva neprestano opisuje što je ispravno, a što pogrešno. Mi kao crkva moramo postati bolji, slušajući mlade, njihove priča i iskustva. Ja ne želim previše pričati. Želim slušati i naučiti nešto o osobi ispred sebe".

18. travanj 2024 06:06