StoryEditorOCM

Koje male ugradbene kuhinje odabrati za apartmane na moru?

Piše PR
25. svibnja 2023. - 12:44

Prilikom uređivanja apartmana na moru dobro razmislite o tome kakvu kuhinju želite imati. Male ugradbene kuhinje jednako su funkcionalne poput velikih prostranih kuhinja; bitno je samo odabrati najpotrebnije kuhinjske elemente i estetski urediti prostor prema vašim željama i ukusu.

Život u apartmanu smještenom tik uz more nudi jedinstveno i zanimljivo iskustvo. Mirno okruženje, hladan povjetarac i panoramski pogled na pučinu i okolicu pruža vam se kao na dlanu. Tko ne bi volio ljeto provoditi na moru i opuštati se u udobnosti vlastitog apartmana. Kada je u pitanju uređenje vašeg apartmana na moru, odabir prave kuhinje igra važnu ulogu. Budući da smo u većini slučajeva ograničeni prostorom, onda su male ugradbene kuhinje praktičan odabir koji će zadovoljiti vaše potrebe, ali i estetski dojam.

Kako odabrati kuhinju za apartman?

Prilikom odabira kuhinje obratite pažnju na slobodan prostor te na to kako ćete ga najbolje iskoristiti. Na tržištu postoji puno različitih modela kuhinja, no za apartmane vam preporučujemo da se odlučite za blok kuhinje. Zahvaljujući činjenici da sami možete odabrati kuhinjske elemente koje želite, njihov raspored, veličinu i dizajn blok kuhinje nameću se kao logičan odabir. Posjetite Mima namještaj gdje ćete pronaći razne modele i dizajne kuhinja koji će zasigurno odgovarati vašim specifičnim zahtjevima.

Za uređenje manjih apartmana razmislite o maloj ugradbenoj kuhinji koja sadrži najosnovnije kuhinjske elemente. Dakle, najvažnije je da u apartmanu imate ploču za kuhanje, hladnjak i, recimo, nekoliko ormarića za pohranu. Potražite kuhinje koje nude više mjesta za odlaganje posuđa i namirnica, a istovremeno održavaju jednostavan pristup. Odlučite se za male ugradbene kuhinje s pametno dizajniranim elementima, ladicama i policama za optimalnu iskoristivost prostora. Razmislite o kutnim jedinicama ili bočnim organizatorima na izvlačenje. Osim toga, uvijek možete na zid postaviti police te tako osigurati dodatni prostor za odlaganje zdjela i tanjura, staklenki s hranom, začina i ostalih stvari kako biste maksimalno iskoristili svaki centimetar. Prednost će svakako biti ako pronađete mjesta za perilicu suđa.

Kuhinja u obliku slova U također je jedno od prikladnijih i učinkovitijih rješenja za male zatvorene prostore, s obzirom na to da ploču za kuhanje, pećnicu, sudoper i hladnjak možete postaviti nadohvat ruke. Iznad kuhinjskih elemenata postavite manje ugradbene ormariće ili zidne police i stvorite dodatni prostor za pohranu i skladištenje. Otvorene zidne police možda su estetski privlačnije, budući da zatvoreni viseći ormarići djeluju „teško” i još više vizualno smanjuju prostor.

Izdržljivost i dugotrajnost igraju veliku ulogu

Odabir kuhinje koja je izrađena od visokokvalitetnih materijala ključno je kada je u pitanju dugotrajnost. Posjetite Mima namještaj i pronađite blok kuhinje izrađene od iverala oplemenjenog melaminskom folijom te kantiranog s PVC i ABS trakom. Leđa kuhinja u pravilu su izrađena od MDF-a otpornog na vlagu. Obratite pozornost na završni sloj i provjerite je li otporan na koroziju i oštećenja od vlage.

Jednostavnost čišćenja i održavanja

Kako biste u vašem apartmanu imali sve potrebno za pripremu najukusnijih obroka, a istovremeno ne provodili sate i sate u čišćenju, male blok kuhinje koje sami birate po elementima odličan su odabir. Razmislite o ugradbenoj kuhinji koja se lako čisti i održava. Glatke radne površine lako se brišu i otporne su na mrlje i vlagu. Odlučite se samo za osnovne kuhinjske elemente, a uvijek možete nabaviti manje kuhinjske aparate poput kuhala, tostera, aparata za kavu i mikrovalne pećnice.

Ugradbene kuhinje su praktično i estetski privlačno rješenje koje kombinira funkcionalnost i originalni stil. Ono najvažnije, vlasnicima apartmana omogućuje maksimalnu iskoristivost prostora.

17. lipanj 2024 11:15