StoryEditorOCM

Što su pročiščivaći zraka i kako odabrati najboljeg?

Piše PR
23. siječnja 2023. - 15:36

Pročišćivači zraka su uređaji koji se koriste za filtriranje zraka u Vašem domu ili poslovnom prostoru. Oni se koriste za uklanjanje različitih štetnih čestica iz zraka, kao što su prašina, pelud, dim, plinovi i kemikalije. Pročiščivaći zraka mogu biti korisni za osobe s alergijama, astmom ili drugim respiratornim problemima.

 

Kada odabirete pročišćivač zraka, postoji nekoliko važnih stvari na koje treba obratiti pažnju:

Veličina prostora - Pročišćivači zraka se razlikuju po veličini prostora koji mogu filtrirati. Odaberite pročišćivač zraka koji je dizajniran za veličinu prostora u kojem će se koristiti.

Filtri - Pročišćivači zraka koriste različite vrste filtara za uklanjanje štetnih čestica iz zraka, pa izaberite onaj koji će najviše odgovarati Vašim potrebama.

CADR rating - CADR (Clean Air Delivery Rate) je mjera kvalitete pročišćivača zraka koja ukazuje na brzinu kojom pročišćivač zraka uklanja štetne čestice iz zraka. Uvijek težite odabrati pročišćivač zraka s visokim CADR ratingom.

Energetska efikasnost - Pročišćivači zraka mogu potrošiti različite količine električne energije tijekom rada, pa stoga treba odabrati pročišćivač zraka s visokom energetskom efikasnošću kako biste smanjili troškove i utjecaj na okoliš.

Izgled i dizajn - Pročišćivači zraka dostupni su u različitim stilovima i dizajnovima. Odaberite pročišćivač zraka koji se uklapa u estetiku vašeg prostora.

Dodatne značajke - Neki pročišćivači zraka imaju dodatne značajke poput automatskog upravljanja, senzora kvalitete zraka i programabilnih funkcija. Odaberite pročišćivač zraka koji sadrži značajke koje vam odgovaraju.

Brendirani pročiščivaći - Kupnja pročišćivača zraka od renomiranog proizvođača može osigurati da ste dobili kvalitetan proizvod koji je prošao rigorozne testove i kvalitativne standarde.

Cijena - Pročišćivači zraka dostupni su u različitim cjenovnim rasponima. Odaberite pročišćivač zraka koji se uklapa u vaš proračun, ali ne žrtvujući kvalitetu i performanse.

Recenzije - Prije nego što se odlučite za pročišćivač zraka, pročitajte recenzije kupaca koji su ga već kupili i koristili. Ovo će vam pomoći da steknete bolju predodžbu o kvaliteti pročišćivača zraka i njegovim performansama.

Kakve sve vrste pročišćivača postoje?

Postoji nekoliko različitih vrsta pročišćivača zraka:

    1. Pročišćivaći s aktivnim ugljikom- Ovaj tip pročišćivača zraka koristi filter napravljen of aktivnog ugljika koji uklanja štetne kemikalije, plinove i mirise iz zraka.

    2. Ultravioletni pročišćivači zraka - Ovaj tip pročišćivača zraka koristi ultraljubičasto svjetlo za uklanjanje bakterija, virusa i plijesni iz zraka.

    3. HEPA pročišćivači zraka - Ovaj tip pročišćivača koristi HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter koji može ukloniti čak i najsitnije štetne čestice iz zraka

    4. Ozonski pročišćivači zraka - Ovaj tip pročišćivača zraka koristi ozon za dezinfekciju zraka. 

    5. Ionski pročišćivači zraka - Ovaj tip pročišćivača zraka koristi ionizaciju za uklanjanje čestica iz zraka.

24. travanj 2024 03:54