StoryEditorOCM

VAŽNA DONACIJA: Supernova centar Zadar donirao vrijedan respirator Općoj bolnici Zadar

Piše Promo
15. prosinca 2021. - 14:43

Blagdansko darivanje dolazi i od strane Supernova centra Zadar.

Naime, već tradicionalno Supernova centar Zadar donira novčana sredstva i medicinsku opremu za poboljšanje zdravstva u gradu Zadru. Tako je danas uručena vrijedna donacija Odjelu anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja Opće bolnice Zadar., a radi se o 148.740,00 kuna vrijednom transportnom respiratoru za pomoć prilikom prijevoza pacijenata u druge bolnice.

S ciljem da i ove godine pridonese poboljšanju zdravstvene skrbi, tvrtka Supernova Zadar donirala je vrijedan uređaj, točnije, transportni respirator Hamilton-1 koji predstavlja inteligentno rješenje transportne ventilacije za potrebe prijevoza odraslih, pedijatrijskih i neonatalnih pacijenata. Svojim karakteristikama, ovaj respirator ima bateriju koja traje više i od 9 sati što omogućava prijevoz pacijenata na udaljene lokacije.

Sustav je potpuno prilagođen upotrebi u vozilima hitne pomoći, helikopterima i avionima jer ima ugrađenu turbinu od 20 ml te baterijski sustav Li-ION s kabelom za napajanje s „automobilskom“ priključnicom. Donaciju su sa zahvalnošću primili ravnatelj bolnice dr.med. Željko Čulina i zamjenik ravnatelja dr.med. Edi Karuc, koji je između ostalog istaknuo važnost ovog uređaja, koji svojom kompaktnošću i vrhunskim karakteristikama omogućuje stabilan i siguran prijevoz pacijenata.

Iako je ovaj uređaj izgledom mali, on je jedan od najmodernijih koji se nalaze na tržištu i ima najnoviji softver te za vrijeme transporta pacijenta može pružiti ono što bolesnicima treba, kazao je dr. Karuc dodajući kako je ova vrsta transportnog respiratora verificirana i u NATO savezu, odnosno, kako se koristi i u njihovim jedinicama.

Transportni respirator uručila je voditeljica Supernova centra Zadar, Iva Fisher, koja je ovom prigodom izjavila:

- Uvijek je dobar osjećaj nekome pomoći, a posebno kad znate da dolazi u dobre ruke, da će biti od velike koristi i da time možete spasiti nečiji život. Svake godine doniramo vrijedne uređaje Zadarskoj bolnici i nastojimo pomoći koliko možemo. Supernova nije samo trgovački centar, već i mjesto druženja i susreta brojnih Zadrana, te je ovo jedan od načina da kažemo hvala cijeloj zajednici - zaključila je.

25. travanj 2024 00:39