StoryEditorOCM
Zadar plusSJAJNA ATMOSFERA I DRUGOG DANA FESTIVALA MESA MEAT ME

50 nijansi tingula od pulastra te Karamarkova punjena i grilana prsa oduševili čak i kruzerske goste

Piše Zadarski.hr
18. listopada 2019. - 17:16
DSC_9748

Odlična posjećenost i sjajna atmosfera  "Meat Me" Festivala mesa nastavili su se i u petak, drugog festivalskog dana. Na Staru pijacu Tržnice na Poluotoku došli su brojni Zadrani, a ovaj i mnoštvo turista, kako onih koji ovih listopadskih dana borave u Zadru, tako i oni s cruisera koji je u petak ujutro pristao na Istarskoj obali.

Kuhari zadarskih restorana, kao i učenici dviju zadarskih srednjih škola, Hotelijersko turističke i ugostiteljske te Poljoprivredne škole "Stanka Ožanića" opet su bili na visini zadatka – pripremili su i poslužili oko 500 porcija jela od pulastra. Restorani "Dva ribara", "Zadar", "Malo misto", "Skoblar" i "4 kantuna" pripremili su pune teće jednog od najpoznatijih dalmatinskih jela od peradi – tingul. Svaki je kuhar unio u to tradicionalno jela svoju osobnost, a posjetitelji su mogli birati prilog po želji – rižu, palentu ili tjesteninu. Tako da je svatko mogao dobiti marendin po svojoj želji.

Najveći dio posla odradio je ipak poznati i nagrađivani zadarski chef Tomislav Karamarko koji je osim svoje teće tingula pripremao jedno modernije jelo koje je dovršavao na sad već svima poznatom roštilju "Big Green Egg" – glazirana punjena prsa od pulastra uz koja je servirao krafnu od krumpira. To je jelo dostojno i ekskluzivnih fine dinning restorana, a Karamarko i njegov kolega profesor kuharstva Mirko Poljak uz asistenciju Renata Kraljeva i drugih pomagača su u kratkom vremenu pripremili i ispekli čak 200 porcija pulastrovih prsa.

Svi sugovornici s kojima je razgovarala odlična voditeljica programa Nikolina Radić s oduševljenjem su govorili o ovom gastro eventu, a nekolicina je čak poželjela da se "Meat Me" ponavlja svakih – 15 dana.

Kako je bilo drugog festivalskog dana pogledajte u velikoj fotogaleriji. A "Meat Me" se nastavlja, ali i završava u subotu kada će tema kuharima zadarskih restorana i chefu Josipu Vrsaljku biti jela od svinjetine i teletine.

19. travanj 2024 06:48