StoryEditorOCM
Zadar plusLUDNICA

Ante Baraba iz Paljuva krenuo u životnu avanturu! Pješačit će 100 kilometara do Poljuda kao poklon Ivanu Perišicu što se vratio u Hajduk

Piše Zadarski.hr
24. siječnja 2024. - 16:37

Ante Baraba iz Paljuva je rano jutros, kao poklon Ivanu Perišicu sto se vratio u Hajduk, krenuo put od preko 100 kilometara do Poljuda!  

Ako vam ime 62-godišnjeg Barabe ne zvoni na prvu, hoće kad se sjeite Hajduka i Tottenhama na Poljudu 1984. i ‘slavnog‘ pivca kojem je puštena krv na centru jer za Antu su nakon te utakmice svi čuli.

image
Luka Gerlanc/Cropix/

- Krećen u sridu u 7 ujutro. Popit ću kamilicu i tablete, uzet robu, štap i polako. Oko 30-ak kilometara dnevno ću hodat jer ne mogu više i to mi je plan u glavi. Ne smin forsirat, najteže je ako dođe do blokade mišića ili me uhvati u leđima. Zato san uzea dan više, neman ja više 20 godina. Na primjer kad san iša u srednju školu svaki dan san trošia 15 km, a ovo mi je prilika da se popravi fizičko stanje - ispričao je jučer Ante.

image
Luka Gerlanc/

Očekuje putem i podršku navijača, a i ne bi bilo loše koji ležaj na području Boraje. Zasad je sredia da ima di leć u Stankovcima, Šibeniku i Sućurcu, a fali eto samo oko Boraje za ubit oko jednu noć.

- Očekujem da će se na svakoj dionici pojaviti se Torcida. Znaju me prijašnje generacije, a i ovo je veliki potez. Dragovoljac sam Domovinskog rata, a zvali su i dinamovci da će se ponudit za pomoć. I prije sam iša u manjem društvu ili sam na utakmice. Na sjever ne idem od Stokea jer to nije više za mene. Prije mi je najteže bilo ići u Mostar protiv Veleža. Oni su bili potkovani svim i svačim, a onda kad bi došli do sukoba iznutra bi imali napisano Tito, stavili to priko glave i nikome ništa, a mi bi dobili u jaketu – otkriva Ante Baraba za Slobodnu. 

image
Luka Gerlanc/Cropix/
image
Luka Gerlanc/
02. svibanj 2024 01:11