StoryEditorOCM
Zadar plusBORBA ZA KRUNU

Atraktivna Zadranka (20) finalistica je Miss Supranational Hrvatske: ‘Velika želja mi je da jednog dana predstavim Hrvatsku na svjetskom izboru!‘

Piše B.S.
27. ožujka 2023. - 19:38

Atraktivna Zadranka, 20-godišnja studentica druge godine ekonomije poduzetništva u Zagrebu, Marija Vukašina, finalistica je ovogodišnjeg natjecanja ‘Miss Supranational Hrvatske‘. Ova 172 centimetra visoka Dalmatinka koja je do sada već osvojila dvije lente, uz još deset djevojaka, natjecat će se za krunu ‘Miss Supranational Hrvatske‘ na finalu izbora 11. svibnja u hotelu ‘Amfora‘ u Splitu.

- Uz faks se bavim modelingom, a hobi mi je rolanje i ples. Pričam talijanski i engleski jezik, a želja mi je upisati i španjolski ili njemački. U budućnosti se vidim kao menadžerica, a htjela bih ostaviti trag i u svijetu modelinga - kaže 20-godišnjakinja koja je u Zadru završila Privatnu opću gimnaziju ‘Nova‘.

Nakon srednje škole upisala je fakultet u Zagrebu gdje živi već pune dvije godine.

Iako je od malena sanjala o svijetu modelinga, veliki interes joj je predstavljao i menadžment pa je, kako kaže, Zagreb bio super prilika za graditi budućnost.

- Na prvi izbor sam se prijavila još 2019. godine. Tada nisam znala puno o izborima i rekla bih da sam se prijavila iz želje za novih iskustvom i novim poznanstvima. Kasnije sam se u potpunosti pronašla u svijetu izbora i velika želja mi je da jednog dana baš ja predstavim Hrvatsku na svjetskom izboru – kaže ova Zadranka koju u tome podržava obitelj i prijatelji.

- Roditelji i prijatelji su mi velika podrška u životu. Mama je znala da mi je to želja od malena i želi mi svu sreću, a tata isto tako. Moje prijateljice su na početku bile dosta iznenađene da sam ušla u svijet modelinga, ali sada su se već navikle i podržavaju me u tome. Osim prijatelja i obitelji dosta podrške dobivam i od poznanika i pratitelja na društvenim mrežama. Zahvalna sam svima na ljubavi i podršci koju dobivam – poručuje 20-godišnjakinja koja iza sebe već ima dvije lente - bila je prva pratilja Miss Earth Croatia 2022. i Miss fotogeničnosti,.

Izbor za ‘Miss Supranational‘ održava se 14 godina u svijetu i popeo se na sam vrh svjetskih izbora ljepote. Održava se u Poljskoj, a osnivač izbora je Gerhard Parzutka von Lipinski. U Hrvatskoj se održava od 2016. godine, a vlasnik licence je tvrtka Košić plus d.o.o. pod vodstvom direktora Tomislava Košića i SupraModels agencije. Djevojke za natjecanje moraju imati od 18 do 32 godine s minimalnom visinom od 172 centimetra, te uz to moraju imati dobar bonton i - šarm.

- Atmosfera je cijelo vrijeme prijateljska, ali i dosta radna. Jedna drugoj smo pomagale oko hoda i poziranja. Iz prve ruke mogu reći kako su sve kandidatkinje jako kvalitetne djevojke i kako je pred svima nama velika budućnost. Posebno bih pohvalila Tomislava Košića i cijeli njegov tim koji je jako puno truda uložio u pripreme za izbor. Na pripremama smo posvetile posebnu pozornost hodu i poziranju. Za vrijeme priprema smo boravile u hotelu ‘Split‘ u Podstrani koji se pobrinuo za našu dobrodošlicu i omogućio nam jedno nezaboravno iskustvo. Izuzetno mi je drago da sam dio ovog događaja i veselim se vidjeti koja djevojka će ponijeti titulu Miss Supranational Hrvatske 2023. - kaže Zadranka te poručuje kako smatra da će djevojka koja pobjedi na izboru biti u potpunosti spremna za svjetski izbor.

18. travanj 2024 11:55