StoryEditorOCM
Zadar plusSVIJET LJEPOTE

Bili smo na splitskom castingu za izbor za Miss Universe, kupreška Zadranka Magdalena je sletjela iz L.A.-ja i direktno došla pred žiri!

Piše Lenka Gospodnetić/SD
6. lipnja 2021. - 22:26
Magdalena Jurič u L.A.-ju studira strojarstvo, a ondje je završila preko odbojke. Taman je stigla na praznike kod svojih u ZadarTom Dubravec/Cropix

Neuobičajeni, no svakako ohrabrujući postpandemijski casting izbora za miss održan je u visokokategorniku "Radisson Blu" u Splitu; riječ je o uvertiri za jedno od najrespektabilnijih sličnih natjecanja, Miss Universe Hrvatske, u režiji dugogodišnjeg vlasnika licencije Vladimira Kraljevića.

Četrnaest djevojaka prijavilo se na splitskom "predizboru", a supružnici Marija i Vladimir nisu krili zadovoljstvo što je nedavno održani svjetski izbor za Miss Universe oborio sve rekorde gledanosti; živi prijenos iz SAD-a gledalo je oko 500 milijuna ljudi, što je više od Eurosonga i dodjele Oscara zajedno, oduševljeno je iznio Kraljević.

Za razliku od ranijih godina, djevojke koje su se prijavile iz Splita, ali i drugih gradova, zadržao je u tajnosti dok ne odluči o finalisticama; definirat će garnituru ljepotica za finale kad odrade predstojeće castinge u Vinkovcima i Novoj Gradiški.

image
Vladimir i Marija Kraljević, vlasnici licence za izbor Miss Universe Hrvatske
Tom Dubravec/Cropix


Ipak, dvije zanimljive potencijalne misice i naše sugovornice pripustio je pred objektiv fotoreportera Cropixa Toma Dubraveca.

Buduća inženjerka...

Jedna od njih je Zadranka Magdalena Jurič (20), koja živi u Los Angelesu zadnjih nekoliko godina, te je iz SAD-a doletjela ranije samo zbog ovog izbora, to jest castinga!

Djevojčini su roditelji inače rodom iz Kupresa (tata), odnosno iz Posušja, ali je ona spletom životnih okolnosti rođena i odrasla u Zadru.

Igrala je odbojku za hrvatsku reprezentaciju, i na jednoj su je utakmici uočili skauti te joj uputili ponude za sportsko usavršavanje i studij u inozemstvu. Prihvatila je onu za LA, tamo je privela kraju srednju školu i danas studira strojarstvo te igra odbojku.

image
Magdalena o odluci da iz splitske zračne luke 'doleti' direktno: To mi je bio san kao djevojčici, kad sam vidjela poziv za casting, rekla sam: Zašto ne? 
Tom Dubravec/Cropix


– Mama je diplomirana inženjerka strojarstva, pa sam valjda povukla njezine gene – skromno primjećuje mlada Zadranka, koja se nije previše bavila modelingom, ali joj se svidjela ideja okušati se na ovom izboru, za koji je čula otprije.

– To mi je bio san kao djevojčici, pa sam vidjela poziv za casting i rekla: zašto ne? Upravo sam stigla iz Amerike (dolazim u Zadar svako ljeto), a kako sam sletjela u Resniku, tako mi se sve lijepo poklopilo.

Još sam, doduše, u "jet-lagu", ali valjda se na castingu nije primijetilo – smije se simpatična Magdalena, sportašica "od formata" i buduća inženjerka strojarstva. I, zašto ne, možebitna misica...

... i buduća glumica

Ozana Franović (21) studira, pak, glumu u Londonu, a rodom je Splićanka.

– Ustvari, studentski gradić nalazi se pored Londona i zove se Chichester, a sveučilište University of Chichester Conservatoire of Art – pedantno navodi djevojka, koja je u Splitu prethodno završila gimnaziju "Marko Marulić", kao i osnovnu te srednju glazbenu školu "Josip Hatze".

Nakon studija glume, pak, kani upisati poslijediplomski na temu diplomacije i međunarodnih odnosa jer "želi pokriti više područja".

image
Ozana Franović (21) studira glumu u Londonu, u Splitu je završila gimnaziju i glazbenu školu Josip Hatze
Tom Dubravec/Cropix


Na casting se prijavila na nagovor nekadašnje Miss Universe Hrvatske Renate Lovrinčević, koju je upoznala u – kafiću gdje konobari, kako ne bi dangubila dok je na praznicima. Kakva djevojka!

image
'Radim studentski kao konobarica na Bačvicama, tu sam upoznala prekrasnu Renatu koja me pozvala!', otkriva Ozana
Tom Dubravec/Cropix


– Tako je, radim studentski kao konobarica u objektu "Bili as" na Bačvicama, tu sam upoznala prekrasnu Renatu. Nikad nisam bila na pisti, ali čini mi se zabavno – primjećuje uz osmijeh, uz odobravanje svoje novopečene mentorice Renate, koja u šali za sebe kaže da je "stara misica".

Nevidljiva 'starost'

No ta "starost" uopće nije vidljiva, Renata izgleda kao punopravna konkurentica ostalim kandidatkinjama, koje je došla podržati kao jedna od najeksponiranijih Miss Universe Hrvatske ikad!

Njezina je karijera također započela slučajno – uočila ju je kao zgodnu "baywatchicu" u Brelima Marija Kraljević – a tada je također rečeni posao (spasilačka služba na plaži Makarske rivijere) radila sezonski kao apsolventica i najbolja studentica svoje generacije Kineziologije u Splitu. Danas je trenerica i jedna od najpopularnijih splitskih influencerica...

image
Marija Kraljević, Renata Lovrinčević i Vladimir Kraljević, glavni i odgovorni splitskog castinga
Tom Dubravec/Cropix


– Drago nam je da u ovoj nesretnoj godini iza korone možemo obnoviti jedan lijep zabavni sadržaj, ali i pobjednici omogućiti putovanje u SAD, te financirati privatni visokoškolski studij iz bogatog fonda nagrada, koji uključuje čak i liječenje očiju u Klinici "Svjetlost" poznatog oftalmologa dr. Nikice Gabrića.

 To su vrijedni darovi koji mogu promijeniti život jedne mlade osobe više od odjeće i skupog automobila. Najvažnije je ulagati u zdravlje i obrazovanje – primjećuje "tata" svih hrvatskih "misica univerzuma", karizmatični Vladimir Kraljević, uz najavu glavnog državnog izbora 16. srpnja, na zasad nepoznatoj zagrebačkoj lokaciji.

24. travanj 2024 09:31