StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO&VIDEO

KUD Bleke i Konji dodijelilo priznanje ‘Čovik godine‘ varoškoj legendi! Enio Meštrović: ‘Zaslužio si titulu iz trećeg puta jer čuvaš ovaj grad!‘

Piše IN
13. prosinca 2021. - 18:17

Duško Bjelan, poznatiji kao Dule, "Čovik je godine" u izboru Kulturno umjetničkog društva Bleke i Konji!

Priznanje legendarnom trafikantu na kantunu Kovačke i ulice Matice dalmatinske u Varošu, osobno je uručio predsjednik udruge i gradski vijećnik Enio Meštrović, zaskočivši ga na radnom mjestu, zajedno s članovima udruge i prijateljima.

- Pošto si bio nominiran tri puta, i usko vezan uz toplinu ovoga grada, hoću te poljubiti i uručiti ovo priznanje koje ti dodjeljuje Kulturno umjetničko društvo Bleke i Konji. Jer si "Čovik godine" koji čuva ovaj grad – kazao je Enio uz ovacije „tako je!”.

Uslijedila je pjesma „Lipo ime Dule”, a Neno Kožul, jedan od prijašnjih dobitnika ove prestižnog priznanja, ispričao je malo poznatu priču o Duli kojem je jedan stari Zadranin spasio život kad je imao pet godina. Dule je upao u more na rivi, a on ga je spasio. Duško Bjelan trafiku u Dolini ćupova vodi već 24 godine, a prije toga je bio pomorac.

- Osjećaj je predivan kad se zna od koga sam primio nagradu. Nisam je očekivao – kazao je Dule sa suzom u oku, a Enio mu je objasnio zašto je priznaje dobio iz trećeg puta.

- Kod nas se na male branke uvik igralo - tri kornera penal!

Kratka fešta nastavila se s božićnim pjesmama i izjavama za medije.

Dule je inače šesti po redu dobitnik nagrade "Čovik godine" u organizaciji Bleka i Konja. Prve godine priznanje je dobio Neven Kožul iz kafića Doma, druge Bruna Supičić s Puntamike, treće krojač Mate Žagar, četvrte poštar Milan Bezinović, a prošle godine priznanje je otišlo u ruke Davora Valčića i Nebojše Prtenjače Prte voditelja na Radiju 057.

Kandidate za priznanje "Čovik godine", kako je objasnio Meštrović, "predlažu ljudi ovoga grada i svi oni koji prepoznaju toplinu ovoga grada", a dodjeljuje se pojedincima, tzv. malim ljudima koji gradu daju dušu, koji "predstavljaju sve nas koji smo u manjini".

- Mi smo prolazni, a ovaj grad je tri tisuće godina star. Sačuvajmo njegovu kulturu, nemojmo je rušiti s našom nekulturom - poručio je Enio Meštrović.

25. travanj 2024 12:03