StoryEditorOCM
Zadar plus18/19 RUJNA U ZADRU

Bliži se Infobip Shift: developerska konferencija još jednom će spojiti tehnologiju, edukaciju i zabavu

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
8. rujna 2023. - 08:00

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održat će se 18. i 19. rujna u zadarskom ŠC Višnjik. Vodeći domaći tehnološki događaj okupit će tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji će tijekom dva dana konferencije moći poslušati više od 80 govornika iz vrha svjetske IT industrije.

Edukativni program oduševit će ljubitelje softvera i tehnologije, ali to je samo dio onoga što ovu hrvatsku konferenciju izdvaja od sličnih u svijetu. Infobip Shift od samih početaka snažan fokus stavlja i na popratni sadržaj, a bogat dodatni program neće nedostajati ni ove godine.

‘‘Vjerujem kako je većini prva asocijacija na tehnološku konferenciju nekakav neatraktivan događaj namijenjen samo uskom krugu profesionalaca. Upravo to je slika koju u Shiftu nastojimo izbjeći te bogatstvom sadržaja, produkcijom i uređenjem lokacije omogućiti svim posjetiteljima da na konferenciji pronađu nešto što će ih zanimati‘‘, objašnjava voditeljica tima Infobip Shift konferencije, Mirna Opolcer, te nastavlja: ‘‘Najveća vrijednost konferencija je mogućnost upoznavanja s drugim ljudima, formiranje prijateljstava, partnerstva i suradnji. Networking je puno lakši u opuštenoj atmosferi i to je ono čemu se posjetitelji rado vraćaju i što nas izdvaja od sličnih događaja na tehnološkoj sceni‘‘

image

Bliži se Infobip Shift

Gaming turnir, superautomobili i utrka dronova

Posebna poslastica očekuje sve ljubitelje gaminga na Infobip Shiftu. John Romero, developer nekih od najpoznatijih FPS videoigara u povijesti i jedan od govornika na konferenciji, u sklopu Infobip Shifta izazvat će sve sudionike na turnir u Doomu. Ikoničnu videoigru napravio je upravo Romero, a u igrama jedan na jedan izgubio je samo jednom do sada.

Za ljubitelje adrenalina će i ove godine u vanjskom prostoru iznad Višnjika biti postavljen poligon u kojem će svi posjetitelji moći okušati svoje vozačke vještine u superautomobilima. Utrka dronova, prezentacije kompanije u EXPO dvorani i afterpartiji za sve sudionike neke su od aktivnosti koje će upotpuniti iskustvo ovogodišnjeg Infobip Shifta i učiniti ga upečatljivim za sve sudionike.

Mladi znanstvenici

Na konferenciji će priliku za predstavljanje dobiti i Neutroni, udruga koja okuplja darovite i motivirane mlade ljude i podupire ih u njihovoj potrazi za izvrsnošću. Talentirani mladi znanstvenici na Shiftu će se predstaviti svojim robotskim rješenjem. Bura Robotics je suradnja između Neutrona i Split International School, s naglaskom na praktična iskustva i natjecateljsku robotiku za srednjoškolce. Učenici rade s CAD-om, 3D printerima, laserskim rezačima, programiranjem i sličnim tehnologijama.

‘‘Već drugu godinu sudjelujemo na Infobip Shiftu, to je mjesto gdje se susreću mlade i one malo iskusnije koje IT tehnologiju žele integrirati u svoje područje djelovanja. Od inovatora u automobilskoj industriji, avanturista, vizionara u području školstva, kuhara s robotskom kuhačom…Sve njih možete upoznati na Infobip Shift konferenciji kojoj se mi rado vraćamo i željno je iščekujemo‘‘, izjavio je Marko Grančić iz udruge Neutroni

Infobip Shift i ove će godine okupiti tisuće posjetitelja, a već prepoznatljivi spoj edukacije, druženja i zabave najbolja je pozivnica za tech i poslovnu zajednicu na konferenciju koja je upisala Hrvatsku na IT kartu svijeta.

image

Prošlogodišnja atmosfera

08. rujan 2023 08:02