StoryEditorOCM
Zadar plusPOVODOM BLAGDANA

Božićna humanitarna akcija zadarskih Lionsa: novi ležajevi za roditelje djece na Pedijatriji

Piše Zadarski.hr
18. prosinca 2020. - 14:30

U petak prije podne zadarski su Lionsi u krug zadarske bolnice dopremili dva nova trosjeda za potrebe odjela koji pruža zdravstvenu skrb najmlađima. Voditeljici Odjela za pedijatriju dr. med. Sanji Delin i glavnoj sestri na istom odjelu Mariji Ljubičić predali su ih predsjednik Lions kluba Zadar Nikša Milić i tajnik tog kluba Sanjin Stošić.

Riječ je o ležajevima namijenjenim roditeljima koji na Pedijatriji borave uz svoju djecu, nerijetko danonoćno, kako bi im pružili sigurnost i olakšali vrijeme provedeno u bolničkom okruženju.

Novi ležajevi su prvi dio donacije kojom Lionsi u predblagdansko vrijeme ove teške godine žele dati doprinos kvaliteti smještaja roditelja uz djecu te barem malo na taj način, i njima i osoblju na Odjelu uljepšati svakodnevicu. Drugi dio donacije se sastoji od obnove i uređenja, odnosno tapeciranja ležajeva za istu namjenu u još sedam od deset soba dječjeg odjela. Sredstva za cjelokupnu donaciju u iznosu nešto manjem od 15.000 kuna osigurali su članovi Lions kluba Zadar i njihovi prijatelji, primjerice zadarska tvrtka Bastion dizajn.

image
Lionsi pomažu
Lionsi Zd

Doprinos cijeloj akciji dala je i tvrtka Donat design koja tapecira ležajeve. Nakon ove donacije na Odjelu pedijatrije ostaju još tri stara ležaja kojima je također potrebna obnova pa Lionsi očekuju da će se javiti donatori koji bi osigurali sredstva i za njihovo uređenje.

Jedna od tradicionalnih humanitarnih akcija zadarskih Lionsa je, poznato je, njihov Božićni bal čiji je prihod uvijek namijenjen pomaganju i unaprjeđenju života u lokalnoj zajednici. Ove godine je takav bal, iz razumljivih razloga, bilo nemoguće organizirati pa se Lions klub Zadar odlučio na akciju kojom će roditeljima malih pacijenata boravak uz njihove bolesničke krevete učiniti ugodnijim.

06. svibanj 2024 00:53