StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKO SLAVLJE

Čak pet Zlatnih studija završilo u rukama Dalmatinaca! Jedan od njih je i naš Zadranin...

Piše Vinko Paić
20. veljače 2021. - 22:33

Iako radio Dalmacija nije osvojila nagradu u kategoriji najboljeg radija (pripala je Radio Istri), kipić Zlatnog studija ipak stiže u Split jer je Edita Lučić Jelić najbolji radijski glas 2020. Voditeljica svakog jutra budi slušatelje radio Dalmacije u terminu od šest do devet, a pobjedila je u jakoj konkurenciji koju su joj činili Robert Ferlin i Maja Ciglenečki.

- Ova nagrada je za moju Dalmaciju, za sve koji su klikali i slali mi podršku, moji kolege s radija sigurno sad vrište, nagrada ide i njima. Hvala žiriju što me nominirao, ovo je prvi put da ova nagrada ide u ruke Dalmatinaca, iza svetog Roka, bilo je i vrime, rekla je Edita u prijenosu koji je išao uživo na Prvom programu HRT-a.

Inače, čak pet Zlatnih studija ove godine idu u Dalmaciju, a za to su se pobrinuli Edita Lučić Jelić, Marija Škaričić, Jasna Zlokić, Andrija Jarak i Jure Brkljača.

- Triput je triput!, uskliknuo je Andrija Jarak nakon što je saznao da je treći put osvojio Zlatni studio u kategoriji najboljeg TV novinara, gdje su još nominirani bili Zrinka Grancarić (HRT) i Silvana Menđušić (RTL). Dubrovčanin se u slavljeničkom govoru zahvalio svim glasačima od Vukovara do Dubrovnika.

U kategoriji najbolje pjevačice konkurirale su Jasna Zlokić, Vanna i Zsa Zsa, a Zlatni studio osvojila je Jasna Zlokić.

- Nisam očekivala, majke mi! Hvala svitu šta ste glasali, neću vam ovo nikad zaboravit i doću vam pjevat po kućama, rekla je uzbuđena pjevačica rodom s Vela Luke.

Mladi zadarski pjevač Jure Brkljača kojeg smo upoznali u prvoj sezoni HRT-ova showa The Voice dobio je Zlatni studio za novo lice u kojoj su se natjecali i prošlogodišnji pobjednik Voicea Vinko Ćemeraš i Splićanka Albina Grčić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji.

Najbolja filmska glumica je Splićanka Marija Škaričić za ulogu u filmu Mare koja se nije pojavila na dodjeli nagrada. Ali jest zato njezin životni partner, bjelovarski glumac Goran Navojec, koji je također dobio Zlatnog studija za film Mare, u kategoriji najboljeg filmskog glumca.

Film Tereza37 čija se radnja odvija u Splitu najbolji je film u kojem je zapaženu ulogu ostvarila splitska glumica Lana Barić. U kategoriji TV zabava bili su nominirani The Voice Hrvatska (HRT), Potjera (HRT) i Tvoje lice zvuči poznato (Nova TV). Najboljim je proglašen The Voice, a kipić Zlatnog studija preuzela je voditeljica showa Iva Šulentić koja je nagradu u ime cijele emisije posvetila nedavno preminulom redatelju Daliboru Sokoliću, koji je režirao Voice.

U kategoriji najbolji TV voditelj/voditeljica godine nominirani su bili Mojmira Pastorčić, Doris Pinčić i Ivana Paradžiković. Zlatni studio osvojila je voditeljica emisije Provjereno Nove TV Ivana Paradžiković. Najbolja TV emisija je RTL Direkt, dok je Zlatni studio u kategoriji reality showa dobio Život na vagi RTL-a. Serija Nestali HRT-a osvojila je nagradu za najbolju domaću TV seriju.

image
Jasna Zlokić večeras na pozornici
Damir Krajač/Cropix

Kao najbolji pjevač između Massima, Marka Tolja i Petra Graša proglašen je Massimo koji je slavio i za pjesmu godine Mali krug velikih ljudi.

Tradicionalnu godišnju nagradu Jutarnjeg lista Zlatni studio u HRT-ovom studiju Anton Marti na zagrebačkom Prisavlju otvorio je splitski pjevač Petar Grašo svojim hitom Neće nas zauvik bit čiji je spot snimio na setu humoristične serije Nove TV Dar Mar. Nakon Graše televizijske gledatelje na Prvom programu HRT-a pozdravili su Daniela Trbović i Ivan Vukušić koji su vodili cijelu manifestaciju, a ona je ove godine, baš kao i Dora, bila bez publike, zbog pandemije koronavirusa. Zlatni Studio četvrtu je godinu nagradio glumice i glumce, kazališne predstave i filmove, TV novinare i voditelje, televizijske emisije i serije - u pet kategorija čak 19 nagrada. Stručni žiriji odabrali su najbolja ostvarenja i osobe, a čitatelji Studija izabrali su najbolje od najboljih, i to uz rekordnih 643.608 glasova.

Uz instrumental pjesme Pjevaju šume Novih fosila čiji je autor Rajko Dujmić na video zidu su se vrtile slike svih poznatih velikana koji su nas nažalost napustili u proteklih godinu dana. Na kraju dodjele izvedena je pjesma Hrabri ljudi Arsena Dedića i Đorđa Novkovića koju su otpjevali Gabi Novak, Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Zorica Kondža, Gibonni, Marko Tolja, Petar Grašo, Tomislav Mužek i Tedi Spalato.

16. travanj 2024 17:31