StoryEditorOCM
Zadar plusPK JADERA

Čestitamo: U programu "Plivanjem do zdravlja" proplivalo 18 novih "ribica"

Piše Zadarski.hr
24. studenog 2023. - 14:48

U četvrtak je održan završni sat obuke neplivača. Plivanjem do zdravlja je projekt obuke neplivača kojeg će do kraja 2023 godine provoditi PK Jadera uz podršku Ministarstva turizma i sporta te programa "Prevencija nasilja športom u školama" dok je partnerski klub u provođenju programa PKOI Jadera.

Program je namijenjen djeci neplivačima i slabim plivačima starosti od 4 godine i starijima, koja će kroz igru i aktivnosti prilagođene njihovoj dobi upoznati i usvojiti osnovne plivačke vještine u skladu s programom Hrvatskog plivačkog saveza. Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Svrha programa je pridonijeti općoj sigurnosti djece u svakodnevnim životnim aktivnostima koje se odvijaju u vodi i u blizini vode, pozitivno utjecati na psihofizičko stanje djece te popularizirati plivanje kao sport. Tečaj obuke neplivača sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta te je u potpunosti besplatan za sve polaznike.

Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klupskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Zadnja ovogodišnja grupa obuke neplivača u programu Plivanjem do zdravlja kreće u ponedjeljak 27.11..

Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu.

Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof., Ante Džaje, prof i pom. trenera Edgara Nimca obuku su završili: Petar Čulina, Leon Eškinja, Borna Gospić, Luna Kapić, Toma Kruneš, Đani Marnika, Toma Marušić, Noel Matković, Laura Medanić, Marija Izabela Mikulić, Leo Mikulić, Linda Milovac, Leana Parić, Marko Raspović, Rita Rogić, Leona Šarlija, Nikola Vasilj, Jan Mihael Vidov.

02. svibanj 2024 12:38