StoryEditorOCM
Zadar plusPOZIV S RAVE

Dario Ivanković: "Moja Lulu rado će DJ-a dočekati raširenih krila i pokazati mu svoj otočki raj! Nudimo mu dom kakav zaslužuje"

Piše M. Gugić Magaš
17. studenog 2020. - 18:45

U moru komentara na naš današnji tekst o DJ-u, papagaju koji već dvije godine živi u noćnom klubu Guma na Forumu i koji je od jučer glavna tema društvenih mrežama zbog šokantne priče jedne Zadranke o uvjetima u kojima ova zaštićena i egzotična ptica živi, istaknuo se jedan posebni koji ovoj lijepoj ari nudi dom. I to kakav! 

Naime, komentar je napisao Dario Ivanković, vlasnik Famous Beach Bar & Grill i Ville Rava, malog raja na zemlji gdje, uz Lucy, njemačku ovčarku, caruje i Lulu, zlatno-plava ara. I to ženka! 

- Ovim putem želimo izaći u susret, jer znamo koliko je zahtjevno imati takvu papigu, te nudimo voditelju Gume, ako želi pronaći ugodno mjesto za DJ-a, da ga preuzmemo i da ništa ne brine! Mi ćemo ga dočekati raširenih ruku, a Lulu krila! Ma bit će presretna - uz osmijeh nam je rekao Ivanković kad smo ga nazvali misli li ozbiljno udomiti DJ-a.  

image
Lulu 
Facebook Villa Rava

- Da, mislim! Gledajte, ja prvi znam da nije lako imati takvog papagaja u ugostiteljskom objektu. Nama je Lulu, prije više od pet godina, bila svojevrsna maskota Famousa, no iako je bila puštena vani preko dana, to jednostavno nije bio ambijent za takvu pticu. Stoga smo ju prije neke četiri godine premjestili na otok, na Ravu, u naš veliki objekt. I zaista mogu reći da se preporodila – istaknuo je Ivanković dodavši kako takve papige, htjeli to mnogi priznati ili ne, nisu za stanove. 

- Prvo, one znaju biti izuzetno glasne i dobit ćete velik broj neprijatelja u susjedstvu – smije se Dario te dodaje:

- A kao drugo, vrlo su aktivne i znaju svašta gristi sa svojim jakim kljunom ako joj ne date kakvu zanimaciju. A uz to, inteligente su i s njima se baš treba baviti. Također,  društvene su i gotovo ovisne o socijalnim kontaktima, tako da smatram da noćni klub zaista nije mjesto za jednu aru. Jednostavno joj nitko ne može pružiti ono što njoj treba. Vrlo lako padu u depresiju i postanu frustrirane, a tada si znaju počupati svo perje, a neke znaju i uginuti. Ne želimo da se to dogodi... – iskren je Dario koji svoju sedmogodišnju Lulu posebno pazi. 

image
Obožava biti na palmi ili omiljenoj maslini 
Facebook Villa Rava

- Uh, ona vam je ovdje carica. Od 1. travnja sve do 1. studenog ona je vani, ili na svojoj maslini gdje je hranimo, ili na jednoj visokoj palmi. Među našim gostima je hit, svi je slikaju i razgovaraju s njom. Nekad, naravno, kad ona odluči, šeta okolo i šepuri se po restoranu. Svi ju pazimo, od obitelji do zaposlenika, zaista smo posvećeni toj ptici – priznaje Dario te dodaje da je hrane i nekoliko puta na dan: prvo kikirikijem, pa voćem, zatim koricama kruha a onda slijedi obrok od povrća. 

- Kao i ljudi i ona ima lošije i bolje dane, evo neku večer sam je htio staviti na spavanje i toliko se ljutila da je taj odlazak na počinak potrajao, a i vjerujemo da su je čuli do obližnjeg mjesta – smije se Dario te zaključuje kako bi se Lulu zasigurno smirila uz momka poput Dj-a . 

image
Lulu je kraljica Rave
Facebook Villa Rava
16. travanj 2024 16:43