StoryEditorOCM
Zadar plusSVE JE SPREMNO ZA KONCERT GODINE!

Direktor Denis Karlović: Takva produkcija u Zadru još nije viđena! Otkrivamo gdje će mlada pjevačica spavati, što će jesti i koji su joj posebni zahtjevi

Piše Matea Gugić
29. kolovoza 2019. - 19:59
koncert_visnjik7-290819

Sve je spremno za koncert ljeta u Zadru i nastup svjetske pop zvijezde Rite Ore. U četvrtak ujutro u velikoj dvorani Krešimira Ćosića nekoliko desetaka radnika završavalo je poslove na postavljanju atraktivne pozornice na kojoj će Ora nastupiti u pratnji 30 plesača.

- Takva produkcija u Zadru još nije viđena! Specijalni efekti, zvuk, scena, profesionalni plesači... Samo je mali dio spektakla koji mogu očekivati Zadrani i njihovi gosti u petak kad na tu pozornicu izlazi Rita Ora – rekao nam je direktor SC Višnjik, Denis Karlović pod čijom se palicom vodi cjelokupna organizacija ovog vrlo zahtjevnog projekta. Istaknuo je kako najbolji koncert koji je ikad održan na Višnjiku nije ni 30 posto od onoga što će biti pod "pekom" u petak navečer, 30. kolovoza. Kako nam je još otkrio Karlović, tijekom jutra stiglo je čak šest šlepera vrijedne opreme, ponajviše iz Slovenije, ali i iz drugih zemalja.

- Mi kao organizator smo se obavezali ugovorom nabaviti opremu koja u potpunosti odgovara njihovim zahtjevima. Bilo je vrlo teško sve to uskladiti, pronaći traženi razglas i drugu opremu, ali uspjeli smo i oni su za sad zadovoljni. U petak će je prvi put isprobati. Vjerujete mi, ovo je sve na svjetskom nivou – naglasio ja Karlović, dodavši da na pozornicu na dan koncerta u 14 sati prvi izlaze plesači Rite Ore.

- Možda i ona dođe s njima, ne znamo to još, nemamo nažalost tu informaciju. Zatim, od 15 do 16 sati na generalnu probu dolazi Franka Batelić, a sat vremena je osigurano i za Domenicu koja će se uvježbati od 16 do 17 sati. A onda se sve zatvara, ponovo dobro provjerava te se dva sata prije koncerta počinje puštati publika – rekao nam je Karlović i ponovio kako je nivo organizacije i samog koncerta na jednom kompletno drugom, do sad neviđenom nivou.

Rita Ora u Zadar dolazi u sklopu četvrte koncertne turneje Phoenix World Tour na kojoj promovira svoj novi album Phoenix. Turneja je započela 1. ožujka ove godine, u Melbourneu u Australiji. Dan prije koncerta u Zadru, nastupila je u Rusiji u Sochiju, a nakon Hrvatske putuje za Berlin gdje će i službeno završiti svoju europsku turneju.
Na nama ostaje vidjeti hoće li Rita uspjeti zadovoljiti možda najtežu publiku na svijetu, onu Zadarsku.

Pomislili smo da je Rita klasična mlada celebrity zvijezda koja bi od organizatora mogla tražiti neke posebne zahtjeve, kako već to rade njene kolegice. Ipak, direktor Karlović nas je razuvjerio.
- Samo nam je rečeno da jednu od svlačionica preuredimo u dnevni boravak i to je to. Nije imala nikakvih specijalnih zahtjeva, dosta je jednostavna – zaključio je Karlović.

Mario Paleka, direktor TZ grada Zadra koja je uz Grad Zadar pokrovitelj koncerta, otkrio nam je kako je Riti već rezervirana soba u luksuznom resortu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, no nije siguran hoće li će ona tamo uopće prenoćiti s obzirom na njen vrlo gusti raspored.

- Mi ćemo ju dočekati na aerodromu, oko 16 sati, otpratiti u hotel i nadati se da će joj se sve svidjeti. Meni je iznimno drago što znam da je taj koncert, ali i sve njene objave na društvenim mrežama, neizmjerna promocija za grad, a to je i bio cilj ovoga projekta – istaknuo je Paleka.

 

Ritu čeka domaća spiza
Od Martine Pogačić, posebne vanjske suradnice pri organizaciji, uspjeli smo doznati da Riti već pripremaju mirisne svijeće koje ona jako voli, te će joj uz zagasito svjetlo pružiti toplinu dnevnog boravka. Također, naglasila je kako ni u kojem trenutnu nisu imali problema s njezinim menagerskim timom, što se, tvrdi Martina, često zna događati.
- Znate, sam izvođač zapravo nema vremena imati neke posebne prohtjeve, a k tome najčešće ne stigne ni vidjeti grad u koji dolaze. Zato, jedini doživljaj Zadra koji joj možemo pružiti je onaj gastronomski – otkrila nam je Pogačić, dodavši kako će joj prirediti pravi "lokalni gastronomski experience".
- S obzirom na to da želi probati lokalnu hranu, pripremit ćemo joj svježu ribu te ćemo joj uz nju servirati lokalna vina, crno i bijelo. Mislim da će iz Zadra otići s jednim finim okusom u ustima – uz osmijeh je zaključila Martina Pogačić.
26. travanj 2024 23:30